Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Blog van Harrie: Riskante gok

Blog van Harrie: Riskante gok

29 nov 2020 - Door: Harrie Timmermans

PSV en Sparta delen meer dan alleen de verticale rood-witte strepen op het shirt. Ook een aantal roemruchte spelers droeg beide shirts. De jongeren onder ons kennen natuurlijk Memphis Depay, Georginio Wijnaldum, Jetro Willems en Denzel Dumfries.
 
Daarvoor hadden we onder andere René van der Gijp en niemand minder dan Juul Ellerman, misschien wel een van de meest onderschatte voetballers. De eerste ex-Spartanen die ik me herinnerde waren Michel Valke en Pim Doesburg. Op de fiets naar de Welschapsedijk, training kijken en na afloop bij de kleedkamers wachten voor een handtekening.
 
Pim Doesburg was de verpersoonlijking van talent koppelen aan bezeten met je sport bezig zijn. Fanatiek met een grote F. Alsof hij degene is die de spreuk op De Herdgang heeft bedacht: Hard werken verslaat talent als talent niet hard werkt.

Aan hard werken ontbrak het niet zondagavond. Maar zoveel talent op de bank houden was een riskante gok van onze trainer. Op de valreep pakte het goed uit maar om nou te zeggen dat dit een geslaagde zet was, mwah.

Laatst bijgewerkt : 29 nov 2020 - 21:56