Home > Nieuws > PSV verslaat VVV ondanks achterstand in #eeuwiglicht duel

PSV verslaat VVV ondanks achterstand in #eeuwiglicht duel

Eindhovense doelpunten voor Max(p), Boscagli, Gakpo en Fein

22 dec 2020 - Door: Noel Van de Laar

PSV heeft haar laatste wedstrijd van 2020 gewonnen. In eigen huis was de ploeg van Roger Schmidt met 4-1 te sterk voor de Venlonaren. Na een achterstand, die tot stand kwam via een van de schamele doelpogingen van de bezoekers, maakte PSV na rust korte metten met het team van Hans de Koning. De Eindhovense doelpunten kwamen op naam van Philipp Max via een penalty in de eerste helft. Na rust zorgden Boscagli, op aangeven van Max, en Gakpo, op aangeven van Madueke, voor de beslissing in de wedstrijd. In de allerlaatste seconde van de blessuretijd maakte de ingevallen Adrian Fein nog de 4-1.

Door: Noël van de Laar   Foto's: John Claessens

Voor de Supportersvereniging PSV stond deze wedstrijd volledig in het teken van #eeuwiglicht. Voorafgaand aan deze wedstrijd organiseerden we namelijk een actie die bij veel fans met groot enthousiasme werd ontvangen. In het kader van dit ellendige Corona-jaar waarin veel bekende en vooral minder bekende PSV-fans zijn overleden, riepen we jullie op om voor een kleine bijdrage een lichtje aan te steken in het stadion, ter nagedachtenis van een dierbare. Hier werd door jullie massaal gehoor aan gegeven en dat zorgde voorafgaand aan de wedstrijd voor mooie beelden, waarbij ook het uitvak was verlicht door diverse supportersverenigingen van diverse andere clubs.

Terugkomend op de wedstrijd zelf, heeft PSV dus goede zaken gedaan met in het achterhoofd dat de eerstvolgende Eredivisiewedstrijd op 10 januari plaatsvindt op bezoek bij de grote concurrent in Amsterdam. De stand in de Eredivisie is dankzij de driepunter van vanavond weer gelijk getrokken, al dient daarbij gezegd te worden dat zij morgenavond pas in actie komen, op bezoek bij Willem II in Tilburg. Toch had de score vanavond eigenlijk veel hoger uit moeten vallen. Het team van trainer Hans de Koning, dat eerder dit seizoen op beschamende wijze geschiedenis schreef door thuis met recordcijfers te verliezen(0-13), kreeg ook vandaag alle hoeken van het veld te zien. Het feit dat het slechts 4-1 werd vandaag, zal voornamelijk te wijten zijn aan de missende precisie aan Eindhovense kant. De bezoekers wisten slechts eenmaal op het doel van Mvogo te schieten, en wisten die mogelijkheid verrassenderwijs ook direct te verzilveren.

Een klein kwartier na de Venlose openingstreffer maakte aanvoerder Danny Post in de eigen zestien een overtreding op Noni Madueke. Scheidsrechter van der Eijk kon weinig anders dan de bal op de stip te leggen en na de benutte strafschop van Dumfries in Waalwijk afgelopen zaterdag mocht vandaag Philipp Max zich weer melden voor deze geboden buitenkans op de gelijkmaker. Dit klusje is zoals al eerder bleek dit seizoen wel toevertrouwd aan de Duitse back, die ook vandaag de strafschop feilloos binnen schoot. Niet lang daarna had de scheidsrechter nog een penalty mogen en kunnen geven. Na een duel van Mario Götze met Tobias Pachonik, speelde laatstgenoemde de bal overduidelijk met de hand. Dit keer bleef de penalty echter uit en werd er niet veel later afgefloten voor de rust.

In de tweede helft ging PSV vrolijk en onvermoeibaar door waar het in de eerste helft gebleven was. Het zette constant druk op de helft van VVV en gaf de bezoekers nauwelijks ruimte tot ademen. Het resulteerde in de ene na de andere mogelijkheid. De bevrijdende voorsprong volgde dan ook al vrij snel na de rust. Doelpuntenmaker Philipp Max, tevens de vrije trappen- én cornerspecialist legde de corner op het hoofd van verdediger Boscagli die keurig binnen kopte achter doelman Kirschbaum.

Tien minuten na de voorsprong bouwde Cody Gakpo de score uit naar 3-1. Op aangeven van Noni Madueke legde Gakpo de bal met veel gevoel in de kruising. Vervolgens zagen we PSV met man en macht op jacht naar doelpunten, maar was de verdediging van VVV vandaag een stuk scherper dan enkele weken eerder. Toch viel in de allerlaatste seconde van de blessuretijd nog een extra doelpunt. De voor Philipp Max ingevallen Adrian Fein werd door Madueke alleen voor de keeper gezet. De middenvelder bedacht zich geen moment en schoot hard en onberispelijk binnen.

Direct na de aftrap na die 4-1 floot de arbitrage voor het laatst in het Philips Stadion dit jaar. Het vizier van Roger Schmidt en zijn selectie gaat nu op de kerstdagen waarna ze zich voor gaan bereiden op het eerste duel in het nieuwe jaar, als op tien januari Ajax wacht in een nagenoeg lege Johan Cruijff Arena. Sowieso wordt januari een zeer belangrijke maand, omdat ook wedstrijden tegen zowel AZ als Feyenoord op het programma staan. Voor nu wensen we jullie allemaal hele fijne feestdagen, een goede jaarwisseling en tot hopelijk snel in een vol stadion in 2021.