Home > Nieuws > 'Ondanks gelijkspel een superstart in 2021'

'Ondanks gelijkspel een superstart in 2021'

persconferentie Ajax - PSV

10 jan 2021 - Door: Peter Vos & Noel Van de Laar

Waar Erik ten Hag op meer gehoopt had, was Roger Schmidt uiteindelijk tevreden met het gelijkspel in de Johan Cruijf Arena. Dat verschil van beleving was op de persconferentie na afloop van de wedstrijd duidelijk te merken. Door de beperkingen vanwege corona sloot aanvoerder Denzel Dumfries ook bij de persconferentie aan.

Dumfries: “Door de twee verschillende helften, waarvan de eerste voor PSV was en de tweede voor Ajax, vind ik het gelijke spel een terechte weergave van de wedstrijd. Ajax leek geslagen maar we weten hoe goed dat Ajax kan spelen, we hebben geen moment gedacht dat we dit zomaar zouden kunnen winnen. Na de 2-0 voorsprong gingen we steeds meer achteruit spelen en stonden we iets te laag, te dicht bij de eigen zestien. Je moet behoudender spelen na het bereiken van een 0-2 voorsprong. Vandaar dat ik in het verloop van de wedstrijd minder aanvallend zichtbaar was. Met het controleren hebben de voorsprong helaas niet vast kunnen houden, maar ben ik toch tevreden over onze prestatie.”

Trainer Roger Schmidt is ook tevreden: “Het voelt teleurstellend om met een punt weg te gaan als je met 2-0 voorgestaan hebt. In balbezit moeten we constanter zijn en de bal langer in het team houden. De goals voor Zahavi betekenen ontzettend veel zelfvertrouwen voor de speler en ik hoop dat de goede interactie met Malen in de spits steeds meer succes gaat geven.

Ryan Thomas moest balans brengen op het middenveld rekening houdend met de individuele klasse van Ajax om door onze verdediging te breken. Volgens mij moesten we tactisch het middenveld verstevigen en heb ik pas in de slotfase nog een aanvaller (Madueke) gebracht. In de slotfase zouden we met de counters van hem en Mauro nog kunnen winnen. Vijf tot zes kansen in dit stadion is natuurlijk niet slecht. Uiteindelijk vind ik dat we in 2021 een superstart hebben gemaakt. Het niveau van deze Nederlandse topper beviel me zeker, een hoog niveau met veel interessante duels op het veld.

Mario Götze was nog niet fit genoeg voor zo’n zware topwedstrijd, waarschijnlijk gaat hij het wel redden om woensdag tegen AZ te spelen.”

Trainer Erik ten Hag houdt een licht teleurgesteld gevoel over aan de openingswedstrijd van Ajax in 2021: “De eerste helft begonnen we uiteraard niet goed aan de wedstrijd. PSV wist met snel voetbal in de omschakeling twee keer te scoren. In de tweede helft hebben we wedstrijd volledig onder controle gekregen en is het jammer dat we de drie punten niet hebben gepakt. Haller wist een week geleden nog niet dat hij voor Ajax zou gaan spelen, en nu heeft hij al een belangrijke tweede helft in een topper op zijn naam. Zijn doelpunt was één voet buitenspel anders was hij nog belangrijker geweest. Mijn fout was dat we het eerste halfuur de grip op het middenveld kwijt waren en dat hebben we goed rechtgezet. In de tweede helft kreeg PSV geen grip meer op de wedstrijd en hebben wij verschillende kansen gehad om deze topper te winnen. Het enige wat ik de ploeg kan verwijten is dat ze hun vechtlust en wil om te winnen niet hebben beloond.”

Laatst bijgewerkt : 1 mrt 2021 - 18:23