Home > Nieuws > PSV maakt kennis met effectief Feyenoord: 3-1

PSV maakt kennis met effectief Feyenoord: 3-1

Opnieuw harde dreun voor PSV in toppermaand

31 jan 2021 - Door: Stan Kemps

Net als de afgelopen twee seizoenen is PSV tegen een nederlaag aangelopen in de uitwedstrijd bij Feyenoord: 3-1. De Eindhovenaren kwamen een bijzonder zwakke eerste helft niet meer te boven. Doelpunten waren er voor rust van Diemers, Berghuis en Linssen. Sangaré scoorde in de tweede helft namens PSV.

PSV had het traditioneel zwaar in De Kuip. De laatste overwinning op Feyenoord dateerde alweer van 25 februari 2018, toen in Rotterdam met 1-3 werd gewonnen. Vorig seizoen werd met 3-1 verloren, nadat het bij rust al tegen een achterstand aankeek. Ook dit jaar kwam dat scenario uit. PSV had veel de bal, maar Feyenoord sloeg dodelijk effectief toe in de omschakeling.

De ploeg van Roger Schmidt moest het in Rotterdam doen zonder Götze, Gakpo en Madueke, die nog niet waren hersteld van een blessure. Daardoor begonnen Ryan Thomas en Mauro Junior in de basis. Mohamed Ihattaren begon daardoor op de bank. In de spits vormden Malen en Zahavi weer een koppel. Ook Denzel Dumfries, die in Emmen afgelopen dinsdag nog uitviel met een blessure, kon gewoon starten.

PSV het balbezit, Feyenoord de goals

Vanaf het eerste fluitsignaal wist PSV het balbezit in De Kuip op te eisen. Ondanks dat was het vrijwel direct raak aan de andere kant. Geertruida wist langs de zijlijn op te stomen en de inlopende Mark Diemers te bereiken. Die schoot door de benen van Yvon Mvogo raak. Ook daarna kwam de druk van PSV, maar een paar hachelijke situaties voor het doel van Feyenoord werden niet omgezet in een gelijkmaker.

De eerste helft speelde zich voornamelijk af op de helft van Feyenoord. Dat betekende tegelijkertijd uitkijken voor een tegenstoot van Feyenoord. Die kwam er na een kwartier spelen voor de tweede keer. De buitenspelval mislukte en Linssen kon alleen op het PSV-doel af lopen. Hij stuitte echter op keeper Mvogo. Verder dan wat kleine mogelijkheden kwam PSV niet. De bal wilde in de doelmond van Feyenoord niet de goede kant op vallen voor de ploeg spelend in het Philips-blauw.

Van kwaad tot erger

Hoewel PSV op zoek ging naar de gelijkmaker, werd de achterstand na een klein halfuur verdubbeld. Steven Berghuis krulde de bal met zijn linkerbeen in de verre hoek en klopte Mvogo via de binnenkant van de paal. Een flinke klap voor de Eindhovenaren, die daarna zelf het dichtst bij een doelpunt kwamen via Zahavi. De Israëlische spits werd diep gestuurd, maar produceerde een te slap schot. Vlak voor rust was de desastreuze eerste helft compleet. Op randje buitenspel ging Linssen er vandoor. Hij rondde af met een stiftje: 3-0. Feyenoord was daarmee dodelijk effectief en de wedstrijd leek daarmee nog voor rust beslist.

Comeback komt niet van de grond

Na de onderbreking begon PSV wat beter aan de tweede helft. Opnieuw was er veel druk op het doel van Feyenoord. In de 56e minuut was het eindelijk raak. Ibrahim Sangaré verlengde een vrije trap van Philipp Max richting de verre hoek. Een inhaalrace kwam daarna echter niet van de grond. De grootste mogelijkheid om de spanning écht terug te brengen was voor Donyell Malen. Hij kreeg de bal van Max, die na een prachtige pass van Boscagli de diepte vond. Het schot van Malen werd voor de lijn geblokt door Senesi.

Een afstandsschot van de ingevallen Ihattaren en een kopbal van Zahavi waren daarna wapenfeiten die niet konden zorgen voor groot gevaar. De wedstrijd bloedde dood en de 3-1 tussenstand bleef op het scorebord staan. Daarmee verliest PSV opnieuw een topper. Doordat ook van Ajax (2-2) en AZ (1-3) niet werd gewonnen, moet de pijnlijke conclusie worden getrokken dat de toppermaand januari is uitgedraaid op een flinke teleurstelling voor PSV. Volgende week moet de ploeg van Roger Schmidt zich zien te herstellen in de thuiswedstrijd tegen FC Twente.