Home > Nieuws > PSV blijft in bizar duel steken op 2-2

PSV blijft in bizar duel steken op 2-2

Kansenregen tegen ADO leidt niet tot drie punten

13 feb 2021 - Door: Stan Kemps

In Den Haag heeft PSV zaterdagmiddag twee punten verspeeld. In een wedstrijd waarin PSV domineerde sprong het zeer onzorgvuldig om met de kansen. In de blessuretijd kregen de Eindhovenaren het deksel op de neus: 2-2.

PSV begon met een elftal dat op meerdere plaatsen werd gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd tegen Ajax midweeks. Basisplaatsen waren er voor Timo Baumgartl, Ryan Thomas en Yorbe Vertessen. Daardoor begonnen Denzel Dumfries, Mauro Junior en Mohamed Ihattaren op de bank.

Het initiatief in de wedstrijd lag vanaf de aftrap bij PSV. De thuisploeg werd op eigen helft vastgezet. Het startschot voor een stortvloed aan kansen volgde na een kwartiertje toen Malen een voorzet van Thomas net niet binnen wist te schuiven. Boscagli en Zahavi probeerden het daarna met een kopbal, maar beide inzetten werden gered door Fraisl, die zich deze middag in Den Haag zou ontpoppen tot een flinke sta-in-de-weg voor PSV.

Zelfs vanaf de stip lukte het PSV niet de score te openen. Na een overtreding op Timo Baumgartl mocht Philipp Max achter de bal gaan staan voor de strafschop, maar zijn inzet werd te hoog ingeschoten. Ook daarna bleef PSV druk uitvoeren op de ADO-verdediging. Zo ontstond er een enorme kans toen Pablo Rosario de bal wist te veroveren diep op de vijandelijke helft. Thomas bediende vervolgens Malen, die met zijn schot opnieuw op keeper Fraisl stuitte.

Oude voetbalwet

Wanneer je de kansen zelf niet afmaakt, zo schrijft een oude voetbalwet voor, dan valt de goal aan de andere kant. En zo geschiedde ook in Den Haag. De eerste keer dat de thuisploeg gevaar wist te stichten was het meteen raak. Spits Bobby Adekanye kon zomaar doorlopen door de as van de PSV-verdediging. Hij schoof de bal vervolgens in de hoek achter Yvon Mvogo: 1-0

Het veranderde weinig aan het spelbeeld. De kansen bleven komen voor PSV. Een dieptebal op Thomas kon bijvoorbeeld net door Fraisl worden onderschept. Zahavi was daarna zelfs twee keer dicht bij een doelpunt. Zijn eerste poging belandde naast, zijn tweede inzet in de blessuretijd van de eerste helft werd, wederom, gered door de keeper.

Malen met de goals

Vlak na de rust was het eindelijk raak voor PSV. Donyell Malen vond de diepte na een mooie hakbal van Vertessen en schoof de bal in de korte hoek langs de keeper. Meteen daarna kon PSV ook bijna de voorsprong nemen, toen Max de bal probeerde breed te leggen, maar Zahavi net niet wist te bereiken. Even later werd hetzelfde recept toegepast. Max kreeg de bal in de diepte, legde terug, maar Vertessen trof de keeper. Dat gold ook voor Malen, die na een goede combinatie met Zahavi recht op de ADO-doelman schoot.

Net als in de eerste helft ontpopt de keeper zich tot held aan de kant van de thuisploeg. Ook twee schoten van de inmiddels ingevallen Ihattaren weet hij uit het doel te tikken. Een kwartier voor tijd wordt PSV dan toch een handje geholpen. Een voorzet van Ihattaren wordt slecht weggewerkt, blijft liggen op de vijfmeterlijn en Malen kan de bal binnenwerken: 1-2.

Allerlaatste minuut

Daarmee heeft PSV eindelijk de voorsprong te pakken. Uitbreiden naar een beslissende 1-3 lukt echter niet. Donyell Malen treft na zijn tweede treffer van de middag nog twee keer de lat. Uit maar liefst 34(!) schoten wist PSV tegen ADO slechts twee keer te scoren. Omdat PSV de wedstrijd niet in het slot wist te gooien bleef het daarom spannend in Den Haag. En mis ging het. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd wordt een lange bal doorgekopt en schopt Jordan Teze onder de bal door. Michiel Kramer weet zijn eerste kans van de wedstrijd meteen te benutten. Met een omhaal klopt hij Mvogo: 2-2.

Na de midweekse nederlaag tegen Ajax is de rampweek voor PSV compleet. Komende donderdag gaat de ploeg van Roger Schmidt in de Europa League op bezoek bij het Griekse Olympiakos.