Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Topper PSV-Feyenoord eindigt onbeslist: 1-1

Topper PSV-Feyenoord eindigt onbeslist: 1-1

PSV al 7 duels zonder zege op Feyenoord

14 mrt 2021 - Door: Ted Gijsel

PSV is er niet in geslaagd om de topper tegen Feyenoord in Eindhovens voordeel te beslissen. In een bij vlagen boeiend en voortdurend spannend duel bleven beide teams in evenwicht: 1-1.

Opvallende afwezige in de 4-2-2-2-opstelling van trainer Roger Schmidt is Jordan Teze, die vermoeid is en rust krijgt van de Duitse oefenmeester. Wel is er in de basiself weer plaats voor Cody Gakpo, die terugkeert van een enkelblessure.

Sterk begin PSV
PSV start sterk en domineert in het eerste kwartier, maar drukt het overwicht (76% balbezit) niet in goals uit. Sterker nog, waar Philipp Max (volley net naast) en Donyell Malen (vrije schotkans na een mooie solo door de Feyenoord-defensie) kansen op de openingstreffer laten liggen, is het Feyenoord dat scoort. Luis Sinisterra bedient Steven Berghuis net buiten het zestienmetergebied; laatstgenoemde aarzelt niet en krult de bal fraai achter Mvogo. Even later kan het zomaar 0-2 staan, maar Brian Linssen kopt van dichtbij net naast. Ook Sinisterra krijgt een uitstekende schietkans, maar zijn schot gaat over.

Verhoudingen omgedraaid
PSV is in die fase de grip op de wedstrijd even helemaal kwijt, waar Feyenoord juist een stuk zekerder speelt dan in de beginfase. PSV ontsnapt opnieuw aan een grotere achterstand als Geertruida de bal van dichtbij rakelings naast schiet. Pas in de 34e minuut bijt PSV weer serieus van zich af, als Max een vrije trap net over de kruising schiet.

Gelijkmaker via Malen
Als Feyenoord vervolgens ietsje achteroverleunt, slaat PSV toe. Met een heerlijk balletje zet Mario Götze Donyell Malen vrij voor Marsman en met een al even subtiele voetbeweging verschalkt PSV’s topscorer de Feyenoord-goalie: 1-1. Brian Linssen mist kort voor rust nog een grote kans op de 1-2. Het is aan doelman Yvon Mvogo te danken dat de stand ongewijzigd blijft.

Sterk uit de kleedkamer
Na rust start PSV met wijzigingen op twee posities: Nick Viergever (met geel op zak) en Cody Gakpo blijven in kleedkamer achter; Jordan Teze en Noni Madueke zijn hun vervangers. Net als in de eerste helft start PSV sterk. Via Malen krijgt PSV een enorme kans op de 2-1, maar Marsman keert het schot. In de 53e minuut is Madueke nog dichter bij een treffer, als hij de bal meekrijgt van Eran Zahavi, een paar verdedigers passeert en de paal raakt. Ook Zahavi (fraai vrijgespeeld door Madueke) weet het net niet te vinden.

Te laag tempo
Beide teams gaan vervolgens op zoek naar de voorsprong, maar doen dat te behoedzaam en in een te laag tempo om serieus gevaar te stichten. Dumfries’ poging in de 76e minuut dwingt Marsman nog tot wat huiswerk, maar in de problemen komt de Feyenoord-doelman niet. PSV dringt relatief gezien nog het meeste aan, terwijl Feyenoord langzaam maar zeker het punt lijkt te gaan koesteren.

Slotfase
In de slotfase wordt de wedstrijd wat onvriendelijker. Scheidsrechter Bas Nijhuis overrulet de grensrechter na een vermeende overtreding op Dumfries; Teze torpedeert Kökcü (geen overtreding) en als ook Boscagli geblesseerd op de grond ligt, legt Nijhuis het spel even stil en komen de spelers tot bedaren. In de 87e minuut vervangt Yorbe Vertessen de ijverige, maar ongelukkige Zahavi, maar ook hij kan geen beslissing forceren. Een van richting veranderd schot van Pablo Rosario hobbelt nog bijna in het doel, maar Marsman is alert. Het duel eindigt daardoor in evenwicht: 1-1.

De laatste zege van PSV op Feyenoord is alweer ruim drie jaar geleden; op 25 februari 2018 wonnen de Eindhovenaren in De Kuip met 1-3. Daarna volgden drie gelijke spelen (inclusief deze 1-1) en vier nederlagen.

Laatst bijgewerkt : 15 mrt 2021 - 17:32