Home > Nieuws > Zorgeloze middag voor PSV tegen Heracles: 3-0

Zorgeloze middag voor PSV tegen Heracles: 3-0

Eindhovenaren nemen tweede plek weer over van AZ

4 apr 2021 - Door: Stan Kemps & Noel Van de Laar

PSV heeft zondagmiddag een eenvoudige zege op Heracles geboekt. Door goals van Malen, Dumfries en Ihattaren werd het geen moment spannend in Eindhoven. Door de 3-0 overwinning heeft PSV de tweede plek weer in handen.

Bij PSV werd het centrale duo vandaag gevormd door Nick Viergever en Jordan Teze. Net als voorgaande duels speelde Olivier Boscagli samen met Pablo Rosario op het middenveld. Ibrahim Sangaré, die terugkeerde van een schorsing, werd daardoor gepasseerd.

Moment van klasse

Waar de afronding de afgelopen weken regelmatig tekortschoot aan de kant van de Eindhovenaren, was zondagmiddag in het Philips Stadion de eerste kans wel direct raak. Een moment van klasse van Donyell Malen zorgde voor een vroege voorsprong. Na een mooie dieptepass van Boscagli schudde de spits van PSV zijn tegenstander af en verschalkte hij keeper Janis Blaswich in de korte hoek.

Na de openingstreffer waren de kans spaarzaam, maar PSV had dan ook niet veel mogelijkheden nodig om de voorsprong te verdubbelen. In de 22e minuut kopte Denzel Dumfries een voorzet diagonaal binnen: 2-0. Man van de assist was opnieuw Boscagli, die de rechtsback met een mooie pass bediende. Voor Dumfries het eerste velddoelpunt van het seizoen, na eerder drie doelpunten via de strafschopstip.

Vizier niet op scherp

Na de comfortabele 2-0 bleef PSV de wedstrijd controleren en rustig op zoek gaan naar een verdere uitbreiding van de score. Zo werd een schot van Malen uit de hoek getikt door keeper Blaswich en kreeg ook Cody Gakpo een aantal schietkansen. Waar laatstgenoemde vaak dodelijk is in de afronding, had hij vanmiddag zijn vizier niet op scherp staan. Zijn schoten gingen allemaal over of naast het Heracles-doel.

Het grootste gevaar van de bezoekers kwam vlak voor rust. Yvon Mvogo redde op een schot van Delano Burgzorg, die na een lange bal van achteruit vogelvrij bleek te staan. Aan de andere kant was Mario Götze een minuut later dichtbij de 3-0. Na een prachtige een-tweetje met Gakpo zag de Duitser zijn schot uit de hoek getikt worden door de keeper.

Saaie tweede helft

De fase na rust was erg rommelig. Beide ploegen wisten lange tijd geen gevaar te stichten. Het dichtst bij een goal was PSV. Na ruim een uur spelen kreeg Gakpo de bal na een voorzet van Malen op een presenteerblaadje, maar hij kopte recht op de keeper af. Het was meteen zijn laatste kans op een doelpunt vanmiddag. Marco van Ginkel verving hem voor het laatste halfuur.

De wedstrijd in Eindhoven kabbelde steeds verder richting zijn einde. Kansen waren er nauwelijks te noteren. In blessuretijd kreeg de matige tweede helft echter alsnog een prachtig slotstuk. De ingevallen Mohamed Ihattaren krulde de bal in de linkerbovenhoek: 3-0. Het doelpunt viel uit de toon bij een verder matige tweede helft.

Op de persconferentie na de wedstrijd ging Denzel Dumfries desgevraagd nog even in op Ihattaren, die emotioneel reageerde op zijn doelpunt. "Hij is jong en zijn emoties komen eruit. We kunnen ons focussen op zijn reactie, maar ik vind het belangrijker dat hij zijn voeten laat spreken. Hij laat zien dat hij van waarde is voor het team", aldus Dumfries, die vertelt het scoren gemist te hebben. "Fijn om weer vanuit open spel een doelpunt te maken. De trainer zei al eens: je scoort niet meer terwijl ik er ben."

Door de eenvoudige overwinning op Heracles blijft PSV op pole position voor de tweede plek. PSV gaat naaste concurrent AZ, dat gisterenavond won bij Willem II, weer voorbij op basis van doelsaldo. Volgende week zondag wacht voor PSV de uitwedstrijd bij VVV-Venlo.