Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Procedure doorstroming seizoen clubcard

Procedure doorstroming seizoen clubcard

7 mei 2021

Het is natuurlijk een vreemd jaar geweest, waarbij voetbalsupporters (bijna) alle wedstrijden thuis hebben moeten kijken. Toch krijgen PSV-seizoenkaarthouders de kans om hun SCC te verlengen, op te zeggen of voor een andere plek te gaan. We merken dat binnen ons stadion beperkt van plek gewisseld wordt terwijl de behoefte hier wel voor is.

Sfeervakken

Verschillende supporters op de Oosttribune of Vak U staan in principe open voor een andere plek in het stadion, mits deze geschikt is. Aan de andere kant willen veel supporters met een bestaande seizoenkaart elders in het stadion juist op de sfeervakken terechtkomen. Deze groep haakt in normale tijden bij uitwedstrijden en Europese duels vaak aan bij de sfeergroepen, alleen zitten ze voor de reguliere competitie ‘vast’ op een andere plek of tribune. Om deze reden is het PSV Klankbord in de loop van het seizoen 2017/2018, in samenwerking met PSV Kaartverkoop, gestart met het topic ‘doorstroming’ (lees hier meer over dit onderwerp). Gezien het succes van de afgelopen jaren (zoals in 2020) én de huidige ontwikkelingen heeft PSV besloten om hier een vervolg aan te geven.

Doorstroming

Cijfers vanuit PSV Kaartverkoop laten zien dat er tijdens normale seizoenen zo’n 800 supporters hun kaart opzeggen, ongeacht het verloop van het seizoen. Het is duidelijk dat PSV en alle supporters momenteel in een uitzonderlijke situatie zitten. We hopen natuurlijk dat net als afgelopen jaar uiteindelijk alle seizoenkaarten weer verkocht worden, maar zeker is dat niet. De verwachting is sowieso dat er ook nu wederom een groep supporters zal gaan uitstromen. Hierdoor is het mogelijk dat er weer doorstroming kan ontstaan van seizoenkaarthouders die een andere plek in het stadion willen en in het bijzonder van fanatieke fans naar de Oosttribune.

Procedure en communicatie

Afgelopen week kregen de huidige seizoenkaarthouders een mail van PSV met daarin opties om te verlengen. Binnenkort stuurt PSV daarover een aanvullende mail. Mocht je op Oost of Vak U staan en naar een andere plek willen of juist richting deze vakken willen, kun je dit aangeven in die mail. Enkele weken later zullen seizoenkaarthouders op Oost en Vak U in een ‘pre-sale’ zelf plekken kunnen reserveren elders in het stadion. De vrijgekomen plaatsen op de sfeervakken zullen daarna worden opgevuld door supporters waarbij, naast de standaard procedures van PSV Kaartverkoop, ook gekeken wordt naar bijvoorbeeld het aantal loyaliteitspunten of huidige plek in het stadion (bijvoorbeeld vak ZZ waar een maximum leeftijd geldt). Wisselingen tussen Oost en Vak U zijn ook mogelijk.

Heb je dus een seizoenkaart op de sfeervakken of wil je hier juist naartoe, houd dan de mail goed in de gaten! En heb je ideeën hoe PSV dit kan verbeteren in de toekomst, neem dan contact met ons op via het contactformulier of stuur een mail naar info@psvklankbord.nl.

Laatst bijgewerkt : 7 mei 2021 - 14:12