Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Voorwoord van Harrie

Voorwoord van Harrie

21 sep 2021

In ons magazine De PSV Supporter schrijft voorzitter Harrie Timmermans het voorwoord. Hierin geeft hij zijn kijk op ontwikkelingen rondom PSV. Dit voorwoord staat in de september editie van De PSV Supporter, het maandblad voor leden van de Supportersvereniging PSV. 

Dunne lijn

De thuiswedstrijd tegen Benfica moest de apotheose worden van een bij tijd en wijle zinderend voorseizoen. Een zomer van hoop en belofte op een mooi voetbaljaar. De voortekenen waren gunstig. Galatasaray en Midtjylland waren met speels gemak opzij gezet en de eerste wedstrijd in Portugal was weliswaar verloren gegaan, maar de nederlaag was klein en het spel van PSV was zeer behoorlijk geweest. Een nederlaag met perspectief zogezegd.

Dat gevoel hadden we ook heel sterk als supporters. Lang voor de wedstrijd was het al een drukte van belang bij het stadion. De spelersbus werd groots onthaald en ruim voor de wedstrijd was de atmosfeer in het stadion geladen: Zuid-Europees. Wat hadden we dit gemist!
De uitkomst is bekend. PSV slaagde er niet in om een bres in de muur van Benfica te slaan. Tegen 10 man was de ploeg onmachtig om te scoren. En wat waren we er dichtbij. Met name de kans voor Eran Zahavi telde ik al totdat de illusie wreed werd verstoord door de lat die in de weg stond. “Als die bal erin was gegaan…”, was een veelgehoorde zin. Maar “as is verbrande turf”. Je koopt er niks voor.
In de top is het een dunne lijn tussen glorie en goot. De glorie leek zo dichtbij. Maar dat was wel vaker de afgelopen seizoenen. Onder Mark van Bommel gingen we in 2019 met 5 punten voorsprong naar de ArenA en bij een gelijkspel of overwinning lag de landstitel voor het oprapen. We verloren tegen 10 Ajacieden de wedstrijd en de schaal. En kijk eens naar onze balans in toppers in de Eredivisie: dramatisch. We waren vaak genoeg dicht bij een overwinning maar wat heb je eraan. Meer excuses dan punten.

Het oversteken van die dunne lijn, het moet dit seizoen eindelijk weer gaan gebeuren. Er dichtbij zijn is niet meer goed genoeg. Dat zal ook onze trainer Roger Schmidt als geen ander beseffen. Een door en door gedreven en fatsoenlijke vakman. Maar dat alleen is niet genoeg. Het gaat om de punten in het echie. Bij zijn komst werd hij met veel bombarie gelanceerd als “Kapitel Schmidt”, de komende maanden wordt de aard van dat hoofdstuk gedefinieerd.

Ik hoop uiteraard op een stevig hoofdstuk maar zonder resultaten in de topwedstrijden dreigt het schamele lot van een voetnoot. Op 24 oktober weten we meer. Dan kunnen we de balans opmaken van de wedstrijden tegen AZ, Feyenoord en Ajax. Come on PSV!

Laatst bijgewerkt : 21 sep 2021 - 14:02