Home > Nieuws > PSV pas in slotfase voorbij Sparta

PSV pas in slotfase voorbij Sparta

Hoofdrol voor Cody Gakpo met twee assists

3 okt 2021 - Door: Noel Van de Laar

PSV heeft vanavond optimaal geprofiteerd van de twee verliespartijen die concurrenten Ajax en Feyenoord eerder vandaag leden. Dankzij late doelpunten van Ibrahim Sangaré en de ingevallen Ryan Thomas werd Sparta Rotterdam aan de kant gezet. Dat het zo lang duurde hadden de Rotterdammers met name te danken aan keeper Emil Okoye, die tot de tweeëntachtigste minuut onpasseerbaar leek en een onwaarschijnlijk sterke wedstrijd keepte.

Door: Noël van de Laar   Foto's: John Claessens

Na het duel van afgelopen donderdag in de groepsfase van de Europa League in Oostenrijk tegen Sturm Graz stond vandaag het duel tegen het dit seizoen nog niet lekker draaiende Sparta Rotterdam op het programma. De verwachtingen waren redelijk hoog gespannen na de 1-4 overwinning in Oostenrijk waar er door PSV flink wat aan zelfvertrouwen gekweekt werd. Sparta bleek echter slechts voor een doel naar Eindhoven te zijn afgereisd; om de score zo lang mogelijk gelijk te houden door compact en georganiseerd te verdedigen. Daar slaagde de ploeg van Henk Fraser, net als vorig seizoen, vrij goed in.

Het duurde dan ook tot de slotfase van de wedstrijd dat PSV, ondanks een gigantisch overwicht en diverse grote kansen, uiteindelijk de ban wist te breken. De opluchting in het stadion was duidelijk merkbaar toen Ibrahim Sangaré uiteindelijk op sublieme wijze de bal hard in de kruising wist te schieten. De Ivoriaanse middenvelder was al diverse keren dicht bij zijn eerste doelpunt in het Philips Stadion, maar telkens wist Emil Okoye op katachtige wijze de inzetten te keren. Tot de slotfase was aangebroken dus, want met nog acht minuten te spelen was dan eindelijk het overwicht ook in de score uitgedrukt.

Nog geen vier minuten na de openingstreffer van Sangaré was het Cody Gakpo die de bal in de zestien laag voorgaf op de voor Ritsu Doan ingevallen Ryan Thomas. Voor de Nieuw-Zeelander was het, vrijstaand voor de doelman, uiteindelijk een koud kunstje om de score te verdubbelen. De blessuretijd was net van start gegaan toen Lennart Thy namens Sparta de aansluitingstreffer nog op het scorebord zette, maar daar bleef het uiteindelijk bij. Gelet op het spelbeeld van de wedstrijd zou dat ook geen terechte weergave van de score zijn. En dus is er sprake van een mooi, heel mooi weekend voor het team van Roger Schmidt waarbij het verschil met Ajax in ieder geval weer met drie punten is verkleind.

Voor een groot deel van de selectie breekt nu weer een periode van interlandvoetbal aan. Over dertien dagen staat vervolgens voor PSV het volgende duel weer op het programma, als PEC Zwolle in Eindhoven op bezoek komt.