Home > Nieuws > Ondanks vroege en langdurige achterstand toch drie punten voor PSV

Ondanks vroege en langdurige achterstand toch drie punten voor PSV

Eerste duel in cruciale week met winst afgesloten

16 okt 2021 - Door: Noel Van de Laar

PSV heeft de wedstrijd tegen PEC Zwolle met de hakken over de sloot winnend af weten te sluiten. Liefst 82 minuten stond er een 0-1 achterstand op het scorebord. Maar in een tijdsbestek van vier minuten draaide PSV de wedstrijd volledig om in Eindhovens voordeel door goals van André Ramalho, Cody Gakpo en Olivier Boscagli. PSV was de gehele wedstrijd de betere ploeg, creëerde veel kansen maar vond telkens de uitblinkende Kostas Lamprou, danwel de paal of de lat op haar weg naar de overwinning. De opluchting was dan ook van ieders gezicht in het stadion af te lezen toen de bal eindelijk wél in het Zwolse doel viel.

Door: Noël van de Laar   Foto's: John Claessens

De thuisploeg leek aanvankelijk voortvarend aan het duel met de Zwollenaren te beginnen. Madueke kwam met zijn welbekende rush tot de achterlijn, stormde vervolgens het zestienmetergebied in om de bal voor te geven op de vrijstaande Eran Zahavi. Uiteindelijk belandde de bal via een PEC-verdediger en de hand van de Israelische goalgetter in de handen van Kostas Lamprou. De Griekse doelman hervatte vrijwel direct het spel met een lange bal richting de voorhoede. Nakayama speelde de bal direct door richting Daishawn Redan die genadeloos de trekker overhaalde en iedereen wist te verrassen met de onverwachte Zwolse voorsprong.

Dankzij uitstekend keeperswerk van Kostas Lamprou en tevens kunst en vliegwerk bleef die voorsprong ondanks herhaalde en bijna ontelbare pogingen tot de vierentachtigste minuut op het scorebord staan. Een corner van Cody Gakpo gooide het wedstrijdbeeld ineens om toen verdediger André Ramalho ineens binnen kopte. Waar het hele stadion eigenlijk al geen rekening meer mee hield lukte dan eindelijk toch. De hatelijke nul verdween van het scorebord en, aangemoedigd door de twaalfde man in het stadion, de jacht op de drie punten werd hartstochtelijk ingezet.

Lang hoefde het aanwezige publiek daar niet op te wachten. Nog geen twee minuten na de late gelijkmaker was het opnieuw raak. De aangever van het eerste doelpunt Cody Gakpo schoot dit keer zelf de bal in het doel na een misverstand in de Zwolse defensie. De Eindhovenaar deed dat op aangeven van de ingevallen Yorbe Vertessen.

In de laatste minuut van de wedstrijd maakte verdediger Olivier Boscagli het mooiste doelpunt van deze wedstrijd. Vanuit een schitterende vrije trap vanaf de rand van de zestien krulde hij de bal ineens in de kruising en drukte zo de wedstrijd definitief in het slot. Zo kwam PSV dus met de schrik vrij na vrijwel de gehele wedstrijd tegen een 0-1 achterstand te hebben aangekeken en kan het vizier inmiddels weer op de Europa League als aanstaande donderdag het Franse AS Monaco afreist naar Eindhoven voor de eerste onderlinge confrontatie van deze groepsfase. Drie dagen later staat dan weer in de Eredivisie de competitiekraker tegen Ajax in Amsterdam op het programma, een wedstrijd waarin PSV, bij winst, de koppositie  van de Amsterdammers weer over kan nemen.