Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Voorwoord van Harrie

Voorwoord van Harrie

18 nov 2021

Hete herfst 

Het werd uiteindelijk een mooie avond in Graz op de laatste dag van september. De overwinning was met 1-4 eclatant en de wijze waarop die uitslag tot stand kwam was bij vlagen hoopgevend. Een opkikker hadden we ook wel nodig. Want na een zwoele zomer waarin we droomden van mooie affiches op het hoogste Europese podium, waren we opeens wakker geworden in de realiteit van een hete herfst. Niet in de letterlijke zin maar wel figuurlijk. Omdat de spanning opgelopen was na pijnlijke nederlagen tegen Feyenoord en Willem II.
Meteen na de wedstrijd reden we met de bus de Oostenrijkse nacht in voor de lange terugreis. Genoeg tijd om te mijmeren over het perspectief voor de komende maanden. Het zou misschien toch wel een mooi seizoen kunnen worden. De gedachten gingen ook terug naar het interview met Aletha Leidelmeijer van ESPN op de Hauptplatz in Graz in de aanloop naar de wedstrijd. Charmant maar indringend bevroeg ze me op het wisselbeleid van onze trainer.


Ik moest eerlijk bekennen dat mij ook de ratio daarachter ontging en dat ik in mijn omgeving maar weinig supporters tegenkwam die het wel snapten. “Maar uiteindelijk draait het om resultaten en heeft een winnende coach altijd gelijk”. Met dat winnen wil het nadien nog niet echt vlotten. Sparta en PEC werden thuis met slechts de grootst mogelijke moeite verslagen maar thuis tegen AS Monaco ging het in de slotfase helemaal mis. Om nog maar te zwijgen van de kansloze nederlaag in de ArenA. Verliezen tegen onze Amsterdamse vrienden doet per definitie zeer maar de wijze waarop maakte het deze keer extra pijnlijk.
Natuurlijk zijn er een heleboel verklaringen te verzinnen en wie de persconferenties na afloop beluistert, hoort een heel arsenaal daarvan. Maar in de topsport gelden geen excuses. Topsport is compromisloos, het is goed of het is slecht. In ons geval zitten we momenteel aan de verkeerde kant van de streep.


En dus is het logisch dat de trainer onder een vergrootglas ligt. En dus is het logisch dat de druk wordt opgevoerd. En dus is het logisch dat er vragen worden gesteld of het in deze fase van het seizoen verstandig is om al na te denken over mogelijke contractverlenging van de trainer. Maar heel eerlijk: denk je nou echt dat alleen wij als supporters ons die vraag stellen?


Natuurlijk niet. Onze directie komt echt niet uit een eitje. En in onze RvC zit genoeg kritisch vermogen om de wetten van de topsport te bewaken. En last but not least schat ik onze trainer zo hoog in dat hij ook zijn eigen verstandige afwegingen maakt. En ondertussen blijft de echte remedie voor herstel van vertrouwen: winnen! Come on PSV!

Laatst bijgewerkt : 18 nov 2021 - 10:38