Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Reacties na afloop van PSV-Maccabi Tel Aviv

Reacties na afloop van PSV-Maccabi Tel Aviv

"We hadden meer kunnen scoren"

17 feb 2022 - Door: Stijn Slaats & Noel Van de Laar

Roger Schmidt: “Het was belangrijk om vanavond te winnen. We hadden liever nog een paar doelpunten meer gemaakt en creëerden ook de kansen om twee of drie keer te scoren. Maccabi loste maar een schot op doel. Natuurlijk, een uitwedstrijd in een knock-outfase brengt altijd een risico met zich mee. Maar volgende week kunnen we weer over meer spelers beschikken. Daarnaast hebben we al een paar duels geen doelpunten tegengehad. Dat geeft vertrouwen voor de return in Israël. Philipp als centrale verdediger opstellen was een goede oplossing om zo het elftal niet op te veel plaatsen te veranderen. Ik heb het hem uitgelegd, een paar adviezen gegeven en hij heeft het goed gedaan.”

Philipp Max: “Het was de eerste keer in mijn professionele carrière dat ik als centrale verdediger moest aantreden. Ik doe altijd mijn best en we hebben de ‘nul’ gehouden. We wilden thuis winnen, dat was ons hoofddoel. We kunnen in uitwedstrijden altijd een doelpunt scoren. Ik probeerde op de training te bewijzen dat ik in de basis hoor. Vandaag speelde ik op een andere positie maar ik speel altijd in belang van het team. Je ziet, we zijn nog op drie fronten actief, en dan heb je alle spelers nodig. Elke speler wil altijd spelen, maar na mijn Covid-19-besmetting, ben ik weer helemaal fit en wil ik het de trainer zo moeilijk mogelijk maken.”

De trainer van Maccabi Tel Aviv, Mladen Krstajic, was tijdens de persconferentie weinig spraakzaam. Hij noemde het een moeilijke wedstrijd voor beide teams en wilde zich niet over de scheidsrechter, en het gebrek aan een VAR in de Conference League, uitspreken met betrekking tot een overtreding van Jordan Teze net binnen of buiten het strafschopgebied.

Brandley Kuwas, voormalig speler van Hercales Almelo, stond de Nederlandse pers wel goedlachs te woord: “Ik ben wel tevreden met het resultaat. We hebben na deze 1-0 nederlaag in Eindhoven zeker nog een kans om door te gaan. PSV creëerde aardig wat kansen. We gaan de beelden van deze wedstrijd bekijken en zien waar we ze in ons eigen stadion pijn kunnen doen. Het stadion zal goed vol zitten, een sfeervol gekkenhuis zijn en dat zal ons zeker helpen. Deze trainer heeft een nieuwe aanpak, die goed werkt. Ik ben blij en trots op mijn carrière in het buitenland. Ik voel me goed hier in dienst van Maccabi.”

Laatst bijgewerkt : 17 feb 2022 - 21:53