Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Blog van Rob: Niks bijzaak

Blog van Rob: Niks bijzaak

6 mrt 2022 - Door: DvG & MD

Soms zijn er van die dagen, dat alles relatief is. Gelukkig kom je daar dan achter als je lekker in het zonnetje een wedstrijd van onze club zit te kijken, wat je trouwens niet eens als een wedstrijd kon beschouwen. Daarvoor heb je meer tegenstander nodig dan Heracles vandaag, ondanks de  Griekse heldennaam van die club. 

Maar dat terzijde. De wedstrijd stond in het teken van de tragiek in Oekraïne. Veel levens die worden verwoest, miljoenen mensen op de vlucht en onvoorspelbaar hoe zich dat daar ontwikkelt. We hebben dankzij een hele hoop vrijwilligers een collecte voor de stichting Breath Care For Kids voor Oekraïnse kinderen gehouden, waarvoor gul werd gegeven. Ambassadeur daarvan is een oude bekende: Rob Westerhof. De reclameborden kleurden blauw-geel en de schaal voor de Man-of-the-match werd uitgereikt door Guido, gevlucht uit Oekraïne en zijn dochter Jeva.

Wat me ook alles deed relativeren, was Martin Pel die opgehaald werd door Ambulance Wens helemaal in Haarlem, om zijn laatste wens in te vervulling te laten gaan: een wedstrijd van PSV. Ik heb hem mogen ontvangen, heb meegemaakt hoe ongelooflijk emotioneel hij was van alles wat hij meemaakte. Na de wedstrijd heeft hij een deel van de spelers nog ontmoet, waaronder onze aanvoerder Cody Gakpo. 

Voetbal is de belangrijkste bijzaak in het leven, zegt men. Maar voetbal maakt zo veel moois los in de mens. Niks bijzaak!

Ohja. Er werd ook nog gevoetbald. Overwinning, 3-1. Toch bijzaak.

Laatst bijgewerkt : 8 mrt 2022 - 11:14