Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Europese avontuur PSV voorbij

Europese avontuur PSV voorbij

Late Engelse treffers bezorgen PSV koude douche

14 apr 2022 - Door: Stijn Slaats & Noel Van de Laar

PSV is er niet in geslaagd de halve finale van de UEFA Conference League te bereiken. In Eindhoven trok Leicester City FC het duel in het laatste kwartier naar zich toe. Eran Zahavi had PSV in de eerste helft aan de leiding gebracht. Kort nadat Ibrahim Sangaré verzuimde de tweede treffer voor de Eindhovenaren te maken sloegen de bezoekers via James Maddison en Ricardo Pereira genadeloos toe. Na tochten door de voorrondes van de Champions League, de groepsfase van de Europa League en de knock-outfase van de Conference League zit het Europese avontuur er voor de Eindhovenaren écht op.

Na het doelpuntloze gelijkspel vorige week in Engeland, moeten PSV en Leicester City FC vanavond uitmaken wie er doorgaat naar de halve finale van de UEFA Conference League. Veel Eindhovense fans staan nog in de rij om binnen te komen als op het veld het eerste fluitsignaal al klinkt. Het is voor PSV de eerste Europese kwartfinale in elf jaar.

Duitse combinatie
In een volgepakt Philips Stadion ontstaat meteen een open duel. Jonny Evans, de centrumverdediger van de ‘Foxes’, waagt een eerste poging op het PSV-doel maar zijn kopbal wordt van richting veranderd door zijn teamgenoot Wesley Fofana. De kans die PSV vervolgens krijgt, sterft in schoonheid. Philipp Max’ voorzet vanaf de linkerkant wordt door Mario Götze in een keer op doel gevolleyd.  Kasper Schmeichel tikt de bal in een ultieme reflex over de lat.

Daarna is het woord weer aan Leicester dat gevaarlijk is via een counter. Iheanacho stuurt Harvey Barnes met een steekbal de diepte in maar zijn rollertje eindigt in de verre hoek net naast de paal.
Mauro Juniór trekt daarna vanaf de flank naar binnen en vuurt een gevaarlijk schot af maar Schmeichel pareert wederom.

Succesvolle schuiver Zahavi
Na een klein half uur is het wel prijs als Mario Götze een terugspeelbal onderschept. Met een subtiel passje geeft hij de bal af aan Eran Zahavi die de bal vanuit een moeilijke hoek diagonaal onder Schmeichel doorschuift: 1-0 en een kleine orkaan breekt los in het Philips Stadion.

Leicester komt een paar minuten later bijna op gelijke hoogte maar Jordan Teze redt de bal met een omhaal van de doellijn. James Maddison krijgt de bal na een corner voor zijn voeten en ziet vervolgens zijn schot via Ramalho omhoog dwarrelen, over Mvogo heen. Teze kan net op tijd ingrijpen.

Max en Sangaré scoren niet
In de tweede helft brengt Leicester City manager Brendan Rodgers met Patson Daka en Ademola Lookman meteen twee verse aanvallende krachten. Cody Gakpo krijgt de eerste gelegenheid om de score uit te bouwen. Maar hij kan zijn lange rush niet bekronen met een doelpunt. Zijn poging is van te ver en mist de kracht om Schmeichel te verontrusten. Philipp Max lanceert daarna een vlammend schot dat via Fofana langs de paal scheert.

Daarna is het de beurt aan de Engelse gasten. Daka ontsnapt via een snelle counter aan de PSV-defensie maar hij maakt zoveel snelheid dat zijn schot precisie mist. Maddison schiet bij een volgende kans wel op doel maar Mvogo tikt de lage bal tot hoekschop.

Na driekwart wedstrijd heeft Ibrahim Sangaré de 2-0 op zijn schoen. De Ivoriaanse middenvelder mikt- gehinderd door twee verdedigers- ter hoogte van de strafschopstip echter veel te hoog.

Maddison en Pereira doen dat wel voor Leicester
Het komt PSV duur te staan want James Maddison haalt drie minuten daarna de trekker wél over als hij de bal -door Pérez knap vanaf de achterlijn afgeleverd- hoog tegen de touwen jaagt

Niet veel later voorkomt Yvon Mvogo de 1-2 als hij een inzet van Pérez uit zijn doel slaat. De tweede treffer van de Engelsen valt vijf minuten later alsnog. Patson Daka dwingt Mvogo tot een knappe redding maar de meegekomen rechtsback Ricardo Pereira schiet de rebound onder Gutiérrez door in het doel. Zo komt er voor PSV aan het Europese avontuur, na optredens in drie verschillende toernooien, tóch een eind.

 

 

Laatst bijgewerkt : 14 apr 2022 - 21:48