Home > Nieuws > Blog van Rob: Winnen is een kunst (voor ons)

Blog van Rob: Winnen is een kunst (voor ons)

Winnen is een kunst (voor ons)

8 mei 2022 - Door: Rob & DvG

Jij weet het, ik weet het: willen wij in de Kuip winnen, dan moet écht alles meezitten. Dan moeten we én de perfecte wedstrijd spelen én een scheidsrechter hebben die ballen heeft én een engeltje op de lat. Voor de helft is het gelukt. De eerste helft een perfecte wedstrijd, het engeltje op de lat hadden we ook best een enkel momentje. Maar dan: die scheidsrechter met ballen: die had ie dus niet. Belachelijk dat zo'n belangrijke beslissing op zo'n belangrijk moment, niet eens de moeite waard was om de beelden van de VAR te gaan bekijken. Kuipvrees heet dat. Of domweg arrogantie.

Tot die laatste minuut leek op deze Moederdag een perfect filmscript uitgerold te worden. AZ die Ajax punten afsnoept, wij de rust in met 0-2. Hoe anders was de wedstrijd na rust. Waarom lukt het 'ons' niet om een strik er om te doen en winnend zo'n topper af te sluiten? Het verhaal van het hele seizoen eigenlijk. Daarmee hebben we uiteindelijk het kampioenschap weggegooid. Tijd voor winnaar Ruud van Nistelrooij om hier het verschil in te gaan maken.

En ja, ik ben chagrijnig. Dat mag een voorzitter ook wel eens zijn.

Laatst bijgewerkt : 8 mei 2022 - 21:21