Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > PSV nog lang niet compleet bij eerste training 

PSV nog lang niet compleet bij eerste training 

Ruud van Nistelrooij begroet twee nieuwe doelverdedigers

21 jun 2022 - Door: WJS & Noel Van de Laar

De eerste training van PSV werd maandag bezocht door enkele honderden supporters. Plus een groot bataljon journalisten, dat stiekem hoopte op spannend transfernieuws, maar het moest doen met het bericht dat Walter Benitez in Eindhoven was en medisch werd gekeurd. 

Door Willem-Jan Schampers 

Inmiddels is de Argentijnse doelman goedgekeurd en kan hij – wellicht vandaag al – worden toegevoegd aan de selectie van PSV. Trainer Ruud van Nistelrooij heeft hierdoor nu de beschikking over vier keepers. Naast Joël Drommel en Kjell Peersman, meldde zich gisteren immers ook Boy Waterman op het trainingsveld. Hij wordt normaliter de derde doelman, na Benitez en Drommel. Peersman, een groot talent volgens de kenners, gaat in Jong PSV keepen. Onder de lat zit het dus wel goed bij PSV, waardoor de club nu zijn pijlen vol kan gaan richten op diverse andere posities in het elftal. 

Er is Van Nistelrooij daarbij alles aan gelegen om Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré binnenboord te houden. Met beide sterkhouders had hij al een gesprek en tijdens de traditionele persconferentie sprak Van Nistelrooij de hoop uit dat beide spelers blijven. “Ze weten wat ik wil en ik weet wat zij willen. Ze hebben het allebei heel goed naar hun zin bij PSV en hoeven niet per se te vertrekken. Kijk, als er grote Europese clubs komen, die de financiële middelen hebben om dit soort spelers te halen, dan weet je dat het snel kan gaan. Maar vooralsnog is er niks concreets en ga ik ervan uit dat ze blijven. Ik wil op een gegeven moment wel duidelijkheid!” 

Transfermarkt 

En als ze – in navolging van Armindo Bruma (Fenerbahçe), Maxi Romero (Racing Club de Avellaneda), Mario Götze (waarschijnlijk naar Eintracht Frankfurt) en Philipp Max (wellicht naar Union Berlin) - toch nog vertrekken, is het zaak voor PSV om snel te handelen. Luuk de Jong, Ki-Jana Hoever en Vinicius Souza zijn de namen die veelvuldig worden genoemd. Natuurlijk ziet Van Nistelrooij deze spelers graag komen, maar hij weet – zelf als speler gepokt en gemazeld in het internationale topvoetbal – dat de transfermarkt iedere dag weer anders is. En dan heb je nog te maken met clubs die dwarsliggen of veel (te veel) geld vragen.  

Over financiën gesproken; Van Nistelrooij wil absoluut niets weten van een ‘underdogpositie’ ten opzichte van Ajax. Ook al hebben de Amsterdammers veel meer te besteden. “Ik praat niet over budgetten. Vanaf vandaag moet de focus op het winnen van zoveel mogelijk prijzen. We willen kampioen worden, de beker winnen en de Johan Cruijffschaal pakken. En ons plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Dat is onze eerste prioriteit. Ik beleef topsport, samen met de supporters, en dat vraag ik ook van mijn spelers. Zo'n Benitez bijvoorbeeld is écht een winnaar, daarom ben ik ook zo blij met zijn komst!” 

Rustig 

Het is een verademing om te zien hoe Van Nistelrooij de media tegemoet treedt. Hij oogt kalm en zelfverzekerd en is overtuigd dat hij met PSV een nieuwe, juiste weg is ingeslagen. Hopelijk is de selectie zo snel mogelijk compleet en kan er worden gewerkt aan een elftal dat (serieus) kan meestrijden om de prijzen. In Nederland, maar ook in Europa. Tijdens de eerste training ontbraken nog de internationals Cody Gakpo, Ritsu Doan, Erick Guttiérez, Ibrahim Sangaré en Jordan Teze. Daarnaast is het afwachten wanneer Olivier Boscagli, André Ramalho, Mauro Junior, Phillipp Mwene en Carlos Vinicius weer beschikbaar zijn. Zij herstellen van een blessure.  

  

Laatst bijgewerkt : 23 jun 2022 - 10:43