Home > Nieuws > PSV in spektakelstuk langs Ajax

PSV in spektakelstuk langs Ajax

Vijf treffers en rood na de rust

31 jul 2022 - Bron: NOS Teletekst

PSV heeft voor de dertiende keer de Johan Cruijff-schaal gewonnen.In een zeer amusant duel was de bekerwinnaar landskampioen Ajax met 5-3 de baas.

Ajax,onder leiding van de nieuwe coach Alfred Schreuder,domineerde een halfuuren dat leverde één treffer op.Ex-PSV'er Bergwijn trok naar binnen,speelde zich handig vrij en krulde schitterend raak.

PSV,waar Van Nistelrooij nu de scepter zwaait,had nog niks laten zien toen het gelijkmaakte:uit een voorzet van Gakpo scoorde Til met het hoofd.Met hetzelfde recept werd het in de blessuretijd 1-2. Tussendoor misten Gakpo en Til,weer met een kopbal uit een voorzet van Gakpo,en Ajacied Taylor (2x) doelrijpe kansen.

Antony bracht Ajax vlot in de tweede helft naast PSV.De aanvaller schoot een voorzet van Wijndal tegendraads in en daar verkeek doelman Benítez zich op.

Aan de overkant ging doelman Gorter,die de voorkeur boven Pasveer kreeg,in de fout bij een zwabberschot van Obispo, waarna Gakpo binnentikte (2-3).Met wat geluk maakte Til in Amsterdam z'n derde doelpunt van de avond;hij zag z'n inzet via Álvarez over Gorter heen stuiteren.

En nog was de koek niet op.Kudus zorgde met een prachtig,gedrukt schot voor de 3-4 en Bassey (Ajax) kreeg na een wilde tackle rood.Daarmee was de angel uit de verhitte wedstrijd.Veerman (PSV) trof nog de lat en via Simons werd het 3-5.