Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Blog van Rob: Toeval bestaat niet...

Blog van Rob: Toeval bestaat niet...

... dus kappen met die onzin

21 okt 2022 - Door: Rob

Uitgerekend op de dag dat wij met zo’n 2.600 supporters de Britse hoofdstad bezoeken, waarvan een deel ook nog vanuit toeristische neigingen door de binnenstad wandelt langs Downing Street 10 af, besluit de Brits premier het spreekwoordelijke bijltje er bij neer te gooien. Of er een causaal verband zit tussen ons bezoek en haar bijltje, zullen we niet snel weten, maar toeval bestaat niet, zeej ons moeder altijd.

Ook geen toeval was het dat we de wedstrijd aldaar verloren. De Gunners hebben nou eenmaal het letterlijk vermogen (388 miljoen in 2021, meer dan 2x zo veel als Napoli en we hebben gezien hoe díe over onze vrienden uit Amsterdam heen walsten…) om heer en meester te zijn in het duel met ons. Nu zegt geld niet alles in het voetbalwereldje, maar best wel heul veul.

Misschien was het ook geen toeval, dat we, ondanks de verder ontzettend sfeervolle reis, stadsbezoek en wedstrijd, toch weer geconfronteerd werden met enkele incidenten na het einde van de wedstrijd en buiten het stadion. Het is lastig te ontrafelen waar en door wie dat begon, dus ik hou het dan maar bij onszelf. Er vlogen stoeltjes, enig vuurwerk en bier door de lucht. Er waren verschillende jongens vanuit onze zijde bezig, vol enthousiasme, om stoeltjes onvakkundig te ontmantelen en richting hullie te gooien. Waarom??? Wat is de lol en/of de noodzaak? De mensen die het lef hadden (gelukkig!) om er wat van te zeggen, werden weggehoond. Alsof dit Het Nieuwe Normaal is. Alsof we er als club niet door benadeeld worden, via boetes, imagoschade of zelfs uitsluiting van een volgende awayday. De Uefa is al een onderzoek gestart…

Gelukkig zien we ook erg mooie dingen. Zo  vernam ik dat één van onze eigen supporters werd aangevallen, door nota bene andere PSV-fans, omdat hij een tasje had met een Arsenal-shirt er in. Omdat dat tasje daarna was verdwenen, werd door een andere supporter een soort van crowd-funding gehouden in de bus waarin hij zat. Kijk. Zo kan het ook.

Dus beste biergooiende, stoelslopende, kwetsende supporter, kap nou eens gewoon met die shit. Steun onze club. Weet dat het by far overgrote deel van onze trouwe supportersschare, zich werkelijk kapot ergert aan het slopen, het zingen van beledigende liederen en het afspreken op weilanden of waar dan ook. Aan het afbreken van de goodwill die bijvoorbeeld Lighttown Madness zorgvuldig heeft opgebouwd met prachtige sfeeracties en steun tijdens de wedstrijden. Laten we dus samen de handen ineen slaan. Dit gedoe past ons niet. Wij zijn PSV, wij hoeven niet in allerijl op elke provocatie in te gaan, wij hoeven niet het beste te presteren op GruppaOf. Nee, wij presteren het beste met de sfeer die we maken, met de uitverkochte reizen. Want wij zijn Eindhoven. De Gekste.

Eendracht maakt macht

Laatst bijgewerkt : 21 okt 2022 - 17:07