Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Oude jassen gedoneerd aan de Stichting Huiskamer voor vluchtelingen

Oude jassen gedoneerd aan de Stichting Huiskamer voor vluchtelingen

3 jan 2023

Onze vrijwilligers hebben een tijd geleden een metamorfose gekregen en zijn sindsdien herkenbaar in deze splinternieuwe blauwe kleding.

Alle ‘oude’ jassen hebben we geschonken aan De Stichting Huiskamer voor Vluchtelingen Eindhoven. Hier komen ze goed terecht voor een tweede leven! De Stichting zet zich in voor vluchtingen en geeft ze een plek waar zich kunnen ontwikkelen. 

Over Stichting de Huiskamer

Ieder mens heeft recht op een menswaardig bestaan. Ook als je vluchteling bent en ook als je niet als zodanig formeel erkend wordt. Ieder mens heeft bovendien de intrinsieke drang om zichzelf te ontwikkelen en zo de regie te hebben over zijn eigen leven en van betekenis te zijn voor anderen. Die overtuigingen vormen de basis van ons handelen. In dat kader voert de Stichting Huiskamer voor Vluchtelingen Eindhoven twee activiteiten uit, namelijk:

  • De exploitatie van Huiskamer Eindhoven, een locatie waar vluchtelingen overdag tot rust kunnen komen en ondersteund worden om zelf weer het roer in handen te nemen.
  • Het beheer van twee jongerenhuizen waarin 6 jongvolwassen vluchtelingen samenleven met 7 studenten, die het leuk vinden om met andere culturen samen te wonen. Door op deze wijze samen te wonen leren de vluchtelingen sneller de Nederlandse taal en gewoonten. Ook geeft een eigen plek (kamer) de vluchtelingen rust en kunnen ze zich meer richten op hun toekomst.

We geven vluchtelingen instrumenten in handen waarmee ze zich staande kunnen houden in de Eindhovense samenleving en zich kunnen oriënteren op hun toekomst. Dat doen we door hen een plek te geven waar ze tot rust kunnen komen en door een aanbod van scholing en activiteiten. We bieden cursussen gericht op het leren van Nederlands, een vak of een ambacht en cursussen gericht op persoonlijke ontwikkeling. Met dit scholingsaanbod willen we de kansen voor de toekomst van vluchtelingen vergroten en hen het gevoel geven dat ze meetellen in de maatschappij.

Laatst bijgewerkt : 3 jan 2023 - 11:34

< Vorige artikel