Home > Nieuws > PSV bekert verder na benauwde zege op Sparta

PSV bekert verder na benauwde zege op Sparta

Bekerwinnaar overleeft eerste horde

10 jan 2023 - Door: Stijn Slaats

Via treffers van Xavi Simons en Noni Madueke lijkt PSV bij rust op rozen te zitten in Rotterdam. Een treffer van de Spartaan Arno Verschueren gooit het duel halverwege de tweede helft weer helemaal open waardoor Sparta blijft geloven in een stunt. De PSV’ers weten hun bekersucces in de havenstad te continueren en boeken een 1-2 zege.

Voor PSV start de bekercampagne 2022-2023 in Rotterdam, de stad waar vorig jaar de ‘dennenappel’ werd gewonnen na een zinderende finale tegen Ajax. De Eindhovenaren moeten proberen af te rekenen met Sparta. De verrassende nummer zes van de Eredivisie hield vier dagen eerder PSV in het Philips Stadion op een doelpuntloos gelijkspel en zijn vastberaden hun seizoen ook in de bekercompetitie glans te geven.

El-Ghazi bedient Simons
Op het natte Kasteel breekt Xavi Simons na ruim een half uur spelen de ban door met een mooie knal PSV op voorsprong te zetten na goed voorbereidend werk van Anwar El-Ghazi. Vlak daarvoor was El-Ghazi zelf dicht bij de openingstreffer na een mooie combinatie maar stuitte hij op Sparta-doelman Nick Olij.

In de extra tijd voor rust geeft Noni Madueke PSV een comfortabelere score met een schot in de korte hoek waar Olij zich op verkijkt: 0-2.

Sparta ruimt even bloed
Na de rust lijkt er in eerste instantie weinig aan de hand voor de manschappen van Van Nistelroooij. Een derde Eindhovense treffer lijkt waarschijnlijker dan een treffern van de Spangenaren. Toch helpt Arno Verschueren de thuisploeg terug in de wedstrijd als Drommel mistast bij een hoge bal buiten de doelmond. De Spartaan weet de bal in het doel te deponeren.

Na de aansluitingstreffer tankt Sparta zelfvertrouwen en ziet invaller Saito de bal net over de lat zeilen. Aan de andere kant kan Xavi Simons een lange dribbel niet in een doelpunt omzetten; Olij komt goed uit zijn doel.

In de slotfase heeft Guus Til de 3-1 op zijn schoen maar Olij slaat de bal knap voor zijn voet weg. Alle Kasteelbezoekers veren op als Tobias Lauritsen de bal langs een woud aan benen krult maar Drommel staat nu wel goed gepositioneerd en tikt de bal uit de hoek. Hij voorkomt daarmee een late gelijkmaker en verlenging. Daar kan ook Sparta-doelman Nick Olij -de bij de laatste hoekschop voor Sparta mee naar voren trekt- niks aan veranderen. Het bekeravontuur gaat verder voor PSV.