Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > PSV is miljoenen kwijt aan veiligheidsmaatregelen en boetes

PSV is miljoenen kwijt aan veiligheidsmaatregelen en boetes

Marcel Brands praat in De PSV Supporter over 'extra onkosten'

21 jun 2023 - Door: WJS
PSV

PSV heeft het afgelopen seizoen zo'n 2,4 miljoen euro uitgegeven aan veiligheidsmaatregelen in en rond het Philips Stadion. Ongeveer zeven procent hiervan waren boetes, die moesten worden betaald aan de KNVB en de UEFA. Bij beide incidenten, ging het om toeschouwers die zich misdroegen.

Bij de Europa League-wedstrijd tegen Sevilla, kwam er een PSV-supporter het veld op, die de doelman van de Spaanse tegenstander belaagde en tijdens het competitieduel tegen Ajax werd er een plastic beker op het veld gegooid. Net in een week dat de KNVB strengere maatregelen had aangekondigd.

"Ik zou graag eens met dit soort gasten willen praten", zegt algemeen directeur Marcel Brands, in gesprek met het magazine De PSV Supporter. "Wat bezielt hen? Ze houden van deze club, maar beseffen niet welke schade ze aanrichten."

Gesprek met supporters

Volgens Brands kan PSV nog wel op een normale manier in gesprek met supporters. "Ik hoor van collega's dat dit niet overal meer het geval is. Wij zijn gelukkig nog in de omstandigheid dat we met de diverse supportersgroepen afspraken kunnen maken. Die ook worden nagekomen."

De PSV-directeur gelooft heilig in de kracht van onderlinge sociale controle. "Je zag dit bij het incident tijdens PSV-Ajax. Het moet natuurlijk niet escaleren, maar het is belangrijk dat supporters elkaar corrigeren."

Ongenuanceerd

Brands snapt ook dat er vanuit de supporters onvrede heerst over het feit dat in de winterstop Cody Gakpo en Noni Madueke werden verkocht. Met de vele miljoenen die hiermee werden verdiend, werd indirect het kampioenschap vergeven aan Feyenoord. Zo is de algemene, ongenuanceerde opinie van veel fans. Ondanks de bekerwinst en het veroveren van de Johan Cruijffschaal.

"Ik moet als algemeen directeur zorgen dat elke medewerker van PSV gewoon zijn salaris krijgt", benadrukt Brands in het blad van de supportersvereniging van PSV. "En dat in mei iedereen zijn of haar vakantiegeld ontvangt."

In zijn eerste jaar bij PSV maakte Brands - naar eigen zeggen - mee dat de directie in maart bij elkaar zat, omdat de salarissen niet meer konden worden betaald. "Ik kan je verzekeren dat je dan als directielid niet goed slaapt." 

Laatst bijgewerkt : 21 jun 2023 - 11:58