Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Peter Bosz: "We hebben onze krachten gespaard voor morgen!"

Peter Bosz: "We hebben onze krachten gespaard voor morgen!"

Persconferentie voorafgaand aan PSV-Sevilla

2 okt 2023 - Door: Noel Van de Laar

In het Philips Stadion blikten Peter Bosz en Luuk de Jong samen met de aanwezige media vooruit op de Champions League-kraker van morgen tussen PSV en Sevilla. Of Jerdy Schouten erbij gaat zijn is nog een twijfelgeval, na de training van vanavond besluit Peter Bosz of de verdedigende middenvelder fit genoeg is om te spelen morgen.

Peter Bosz: "We spelen thuis, dus moeten we sowieso winnen. Maar het is pas de tweede wedstrijd in de groep, dus het is nog veel te vroeg om te zeggen dat er morgen al beslissingen vallen. Ik heb Sevilla afgelopen weekend tegen FC Barcelona zien spelen en ondanks dat ze die wedstrijd verloren, was ik wel enorm onder de indruk van het team en hun prestatie. Ze hebben inderdaad een moeizame start gehad in de Spaanse competitie doordat ze de eerste drie duels verloren. Daar zijn ze nu nog van terug aan het komen, maar het moge duidelijk zijn dat het team steeds beter draait. Het komt in het voetbal altijd aan op kwaliteit. Die hebben we hier in ons team ook, getuige onze eerste plaats in de competitie, ons indrukwekkende doelsaldo en onze prestaties tot dusver. Kwaliteit is leidend."

Luuk de Jong: "Net als vorig seizoen spelen we nu wéér tegen Sevilla. Dat is natuurlijk ontzettend leuk. Direct na de loting appten we al wat over en weer, wel bijzonder dat we sinds mijn vertrek nu weer aan Sevilla gekoppeld zijn. Ik kijk er ontzettend naar uit. We moeten wel waakzaam zijn, Sevilla is ondanks de moeizame start in de competitie een ontzettend goede tegenstander die in staat is om ieder foutje genadeloos af te straffen. We weten dat Arsenal zeer waarschijnlijk de eerste plaats in de poule gaat innemen en dat we met Sevilla en Lens zullen gaan strijden om de tweede plaats die overwintering in de Champions League met zich meebrengt. Dus morgen wordt ontzettend belangrijk!"


Laatst bijgewerkt : 2 okt 2023 - 14:33