Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > "Hoop dat we in Eindhoven beter beschermd worden"

"Hoop dat we in Eindhoven beter beschermd worden"

Peter Bosz niet ontevreden: genoeg perspectief voor driepunter in Eindhoven

25 okt 2023 - Door: Ted Gijsel

Peter Bosz toonde zich tijdens de persconferentie niet ontevreden met het 1-1 gelijkspel dat zijn ploeg dinsdagavond in Lens behaalde. Volgens de PSV-trainer heeft zijn team gedurfd gevoetbald en ligt er voldoende perspectief om in Eindhoven drie punten te pakken tegen deze tegenstander. “Ik hoop wel dat we in Eindhoven beter beschermd worden door de scheidsrechter.”

 

Met zijn opmerking refereerde Bosz aan de overtredingen op onder anderen Luuk de Jong, die heel wat aanslagen te verwerken kreeg een n het begin van de tweede helft opzichtig werd vastgehouden – een daad die echter onbestraft bleef. “Het was een situatie waarin de tegenstander om Luuks nek ging hangen, wat gewoon een rode kaart is. Ik wil er niet over klagen - voetbal is immers een mannelijke sport - maar het zijn vaak wel de kleine dingen die doorslaggevend zijn. Ook Malik Tillman kreeg heel wat tikken en schoppen. Ik hoop dat we in Eindhoven beter beschermd worden.”

 

De Jong reageert

Luuk de Jong zelf wilde de nadruk niet leggen op het potentiële rode kaart-moment. “Ik draaide mijn lichaam en mijn tegenstander pakte me vast, waardoor ik niet kon doorvoetballen. Dus volgens mij is dat is een doorgebroken speler en dus een rode kaart. Sowieso werd ik meerdere keren onderuit getrokken. Een scheidsrechter moet vooral consequent zijn: als ik het andersom doe, fluit hij ook, en terecht. Maar goed, ik wil er niet teveel over zeggen, anders lijkt het alsof ik aan het zeuren ben. We moeten er mee dealen. Bovendien hebben we een resultaat behaald, en hopelijk kunnen we in Eindhoven winnen. Doen we dat, dan ligt alles nog open.”

 

Terechte uitslag

Peter Bosz vond de 1-1 een terechte uitslag. “Ik vind dat we het goed gedaan hebben. Ik weet hoe het hier kan zijn, maar de échte sfeer hebben we eigenlijk alleen rond de tegengoal gezien, toen wij het een periode moeilijk hadden. Verder hebben we door gedurfd te voetballen de angel uit hun spel gehaald, we werden niet te ver achteruit gedrongen. Natuurlijk, je hoopt de voorsprong langer vast te houden, misschien had er dan iets meer in gezeten.”

 

’We doen nog mee’

Dat Arsenal de uitwedstrijd in Sevilla won, ziet Bosz als gunstig. “Jammer dat ze eerder al hier hebben gewonnen, het was beter geweest als ze alles hadden gewonnen, want dan had je een duidelijke nummer één. Maar we doen nog steeds mee: we hebben twee punten, net als Sevilla. De opdracht is dus duidelijk over twee weken: winnen van Lens.”

 

Beter in balbezit

Ook Luuk de Jong vond de 1-1 een terechte uitslag. “Gezien het spel en de kansen wel. Na een moeilijk begin domineerden we in de eerste helft, maar na de goal pakten zij het over. Thuis, met onze fans erachter, hoop ik dat we meer kunnen domineren en een goede wedstrijd op de mat kunnen leggen. Dat hebben we na de wedstrijd ook tegen elkaar gezegd: thuis gaan we er vol voor. Maar dan moeten we in balbezit wel beter zijn. Dat willen we een dat kúnnen we ook."

 

Moeilijke wedstrijd

RC Lens-trainer Franck Haise sprak in de persconferentie van een moeilijke wedstrijd. “Ik ben blij dat we erin geslaagd zijn nog te scoren, want na een goede start hadden we het vijftig minuten lang moeilijk. We konden de bal niet gemakkelijk heroveren en het kostte tijd om ons vrij te spelen. Als je naar de kansenverhouding kijkt, was het een evenwichtige wedstrijd.”

 

Karakter getoond

Haise blikte ook kort terug op de eerste drie groepswedstrijden. “We weten dat we het kleintje zijn in deze poule, we hebben tegen drie heel sterke tegenstanders gespeeld. Maar juist daarom is het zo leuk om Champions League-wedstrijden te spelen: om te ontdekken waar we staan. We moeten honderd procent zijn om partij te kunnen bieden. Zijn we dat niet, dan moeten we karakter tonen  en dat hebben we vandaag gedaan. We hebben het PSV moeilijk gemaakt.”

Laatst bijgewerkt : 25 okt 2023 - 8:23