Home > Nieuws > PSV wint na moeizame eerste helft met ruime cijfers van FC Volendam

PSV wint na moeizame eerste helft met ruime cijfers van FC Volendam

Absolute hoofdrol voor Jordan Teze

11 feb 2024 - Door: Noel Van de Laar

PSV is dit seizoen nog altijd ongeslagen in de Eredivisie. Na een moeizaam begin, waarin PSV al na een minuut op achterstand kwam door een eigen goal van Jordan Teze kwamen de Eindhovenaren tot de rust niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Het spel ging de eerste helft op en neer en dat resulteerde in goede kansen voor beide ploegen. Na rust was er voor de thuisploeg geen houden meer aan en liep PSV eenvoudig uit naar 1-5. Goals werden gemaakt door Saibari in de eerste helft, Schouten, Teze, Pepi en Babadi maakte het in het tweede bedrijf af.

Door: Noël van de Laar

Joey Veerman, vorige week nog gespot op de tribune bij FC Volendam, mocht na door zijn blessure vijf gemiste wedstrijden vanaf het begin starten en de middenvelder maakte direct duidelijk waarom. Met diverse cross- en dieptepasses zette de Volendammer zowel Lozano als Saibari alleen voor het doel.  Vijfenveertig minuten was echter wel het maximale voor Veerman, na rust werd hij vervangen door Isaac Babadi.

Hoewel Volendam verrassend fel aan de wedstrijd begon, wat dus ook resulteerde in de vroege openingsgoal, leken die krachten na rust uitgeblust te zijn. PSV kwam steeds beter aan voetballen toe en stapelde kans op kans. Op aangeven van Luuk de Jong duurde het dan ook maar zeven minuten voor Jerdy Schouten zijn ploeg voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong zette. Het was een bijzonder doelpunt voor de defensieve middenvelder, nooit eerder maakte hij meer dan één goal in een seizoen op het hoogste niveau. Na zijn goal bij Heracles was dit dus zijn tweede.

De beslissing viel twintig minuten later. Hetzelfde koppel dat betrokken was bij de gelijkmaker in de eerste helft draaide de rollen nu om. Jordan Teze, duidelijk gebrand om zijn eigen goal goed te maken, scoorde een prachtige kopbal bij de tweede paal op aangeven van Ismail Saibari. Vervolgens was de ban definitief gebroken. Trainer Peter Bosz besloot Luuk de Jong, Sergiño Dest en Ismail Saibari naar de kant te halen en te vervangen door Ricardo Pepi, Patrick van Aanholt en Malik Tillman. Het gelijk van de trainer werd snel bewezen. Ricardo Pepi scoorde koud in het veld, binnen een minuut de 1-4, opnieuw met Jordan Teze als aangever. Vijf minuten later soleerde Isaac Babadi door de Volendamse defensie en rondde daarna koelbloedig af voor de 1-5.

Langzaam maar zeker komt Dortmund steeds dichterbij voor Peter Bosz en zijn ploeg. Volgende week wacht eerst nog de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo, een wedstrijd die vervroegd is om zo meer rust te creëren voor het vervolg in de Champions League, om het vervolgens op te nemen tegen de Duitse topclub.