Inefficiënt PSV wint probleemloos van Heracles Almleo

Vizier kan eindelijk op Dortmund

16 feb 2024 - Door: Noel Van de Laar
De Twaalfde Man

Heracles Almelo heeft vanavond slechts met 2-0 verloren van PSV en zal daar vooral doelman Michael Brouwer zeer dankbaar voor zijn. De keeper speelde een ijzersterke wedstrijd en wisselde de ene wereldredding met de andere en voorkwam daarmee dat PSV uitliep naar een monsterscore. Goals werden gemaakt door Luuk de Jong, die een corner van Joey Veerman knap binnenkopte. De 2-0 volgde niet lang na rust, toen Olivier Boscagli een een-tweetje opzette met Malik Tillman. Die zag doelman Brouwer niet aankomen en dus kon de Franse verdediger eenvoudig binnentikken en zo de wedstrijd beslissen.

door: Noël van de Laar

PSV had vanavond vooral moeite met het maken van goals tegen Heracles. Waar het in Almelo na negentig minuten 1-6 stond, bleef de schade voor de promovendus beperkt vanavond. Met huurling Fredrik Oppegard in de basis kon de tactiek echter al vroeg in de prullenbak. Op een totaal onnodige plek ging Limbombe na een klein kwartier hard door op de achillespees van Luuk de Jong. Scheidsrechter Oostrom kende ogenschijnlijk geen twijfel en stond er recht bovenop en trok resoluut de rode kaart. Zo stond Heracles, net als in Almelo, al vroeg met tien man op het veld.

PSV leek vervolgens een makkelijke avond tegemoet te gaan. Qua spelbeeld en dominantie was dat het ook wel, ware het niet dat Michael Brouwer de wedstrijd lang spannend hield. Kort na de 2-0 leek trainer Bosz het wel te geloven en de eerste wissels toe te passen met het oog op de Champions League-kraker van dinsdagavond. Zo gingen Dest en Tillman na een uur spelen naar de kant en volgden ook Luuk de Jong en Joey Veerman een klein kwartier later.

Zo kan het vizier nu eindelijk op de Champions League waar PSV het dinsdag thuis mag opnemen tegen Borussia Dortmund. Volgend weekend wacht dan de uitwedstrijd tegen die andere promovendus PEC Zwolle.