Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > In Memoriam - Kees Rijvers

In Memoriam - Kees Rijvers

Op 97-jarige leeftijd is onze legendarische trainer heengegaan

4 mrt 2024 - Door: Noel Van de Laar & WJS

Supportersvereniging PSV heeft met leedwezen kennis genomen van het overlijden van Kees Rijvers. De oud-trainer van PSV én Ridder van de KNVB stond als een van de invloedrijkste personen bekend binnen het Nederlandse topvoetbal. Rijvers heeft ons vandaag verlaten, maar onze herinneringen aan hem blijven voortleven. Zo werd de Bredanaar de trainer onder wie PSV uitgroeide tot absolute topclub in Nederland.

In 1972 trad de oud-international aan als hoofdtrainer bij PSV. Na hele moeilijke jaren, die aan zijn aanstelling vooraf gingen, stond hij uiteindelijk aan de basis van de gouden periode waarin hij PSV in acht jaar(1972-1980) leidde naar drie landstitels, twee keer de KNVB-Beker en de absolute kers op de taart de UEFA Cup in 1978.

In 1994 sloot hij zijn trainerscarriere af en kreeg vervolgens de allereerste Rinus Michels Award als eerbetoon voor zijn bewezen diensten. Nu Rijvers is overleden, ontvalt ons PSV en het Nederlandse voetbal opnieuw een groot icoon.

Supportersvereniging PSV is in gedachten bij alle nabestaanden en wenst iedereen veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

Kees Rijvers is 97 jaar geworden.


1926-2024 

Laatst bijgewerkt : 7 mrt 2024 - 10:29