Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > PSV – AZ wordt THIJSwedstrijd voor kankerbestrijding

PSV – AZ wordt THIJSwedstrijd voor kankerbestrijding

3 apr 2024

Eindhoven, 3 april 2024 

Iets meer dan een jaar geleden overleed PSV perschef Thijs Slegers aan een vreselijke vorm van kanker. Thijs heeft zich voor zijn dood ingezet voor het werven van stamcel- en bloeddonoren voor Stichting Matchis en bloedbank Sanquin. Door deze actie hebben zich ruim 11.000 nieuwe stamceldonoren aangemeld. Wat weinigen weten is dat het registreren van een stamceldonor ruim 35 euro kost. Daarom is er ook geld nodig, voor voorlichting, werving en registratie. Paul van Tatenhove, een strijder tegen kanker en verbonden aan PSV, heeft op het sterfbed van Thijs beloofd zijn missie voort te zetten.

De wedstrijd PSV – AZ, die gespeeld wordt op zaterdag 6 april 2024 om 18:45 uur, wordt omgedoopt tot ‘THIJSwedstrijd’ en staat in het teken van het herdenken van het overlijden van Thijs Slegers, het werven van stamcel- en bloeddonoren en het ophalen van geld voor Stichting Matchis. Volgens Paul mag hetgeen Thijs in gang heeft gezet niet verloren gaan: “We willen minimaal 100.000 euro ophalen. Dat moet samen met alle supporters in Nederland toch lukken?!”

Voorafgaand aan de wedstrijd is er bij alle ingangen van het stadion en op het FANplein de mogelijkheid om te doneren; cash of via een QR code. Om aandacht te vragen voor de actie zal er gedurende de wedstrijd een spandoek op de Oost tribune worden getoond. In de rust van de wedstrijd PSV – AZ doet Frank Lammers, via de grote schermen in het Philips Stadion, een oproep aan alle supporters van PSV om te doneren.

Aan alle supporters wordt gevraagd om 1 euro te doneren aan Matchis Fonds Stamceldonatie. Dit kan door middel van cash geld in de collectebussen of het scannen van de QR code die op alle schermen van het stadion te zien is. Supporters die hun bekers en petflessen inleveren aan de bar kunnen afzien van het statiegeld zodat dit geld ten goede komt aan Stichting Matchis.

Deze actie wordt georganiseerd door de Supportersvereniging van PSV in samenwerking met de Stichting Matchis en wordt gefaciliteerd door PSV.

www.paulvantatenhove.nl 

Laatst bijgewerkt : 3 apr 2024 - 11:39