Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > PSV supporters zamelen ruim € 23.000 in voor Stichting Matchis

PSV supporters zamelen ruim € 23.000 in voor Stichting Matchis

12 apr 2024

Iets meer dan een jaar geleden overleed PSV perschef Thijs Slegers aan een vreselijke vorm van kanker. Thijs heeft zich voor zijn dood ingezet voor het werven van stamcel- en bloeddonoren voor Stichting Matchis en bloedbank Sanquin. Door deze actie hebben zich ruim 11.000 nieuwe stamceldonoren aangemeld. Wat weinigen weten is dat het registreren van een stamceldonor ruim 35 euro kost. Daarom is er ook geld nodig, voor voorlichting, werving en registratie. Paul van Tatenhove, een strijder tegen kanker en verbonden aan PSV, heeft op het sterfbed van Thijs beloofd zijn missie voort te zetten.

De wedstrijd PSV-AZ, ook wel de THIJSwedstrijd genoemd, stond in het teken van het inzamelen van geld voor Stichting Matchis. PSV supporters konden cash geld storten in één van de 41 aanwezige collectebussen maar ook via een QR-code. Als laatste konden supporters ook het statiegeld van de petflessen en bierbekers doneren aan Stichting Matchis.

In totaal hebben de PSV supporters ruim €23.000 gedoneerd.

Initiatiefnemer Paul van Tatenhove zegt hierover: “Wat zijn wij een warme club! Jullie hebben niet alleen Thijs maar ook mij geholpen in moeilijke tijden. Maar ook hebben jullie mij aangemoedigd om door te gaan. Ik ben al een jaar aan het strijden om € 100.000  voor Matchis bijeen te lopen en door jullie donaties zit ik nu ruim op de helft. €1 is wat ik vroeg maar wat ik kreeg was een veelvoud hiervan. Fantastisch, ik ben jullie eeuwig dankbaar!”

Dankjewel aan alle PSV supporters die deze actie hebben gesteund.

Deze actie werd georganiseerd door de Supportersvereniging van PSV in samenwerking met de Stichting Matchis en is gefaciliteerd door PSV

Laatst bijgewerkt : 12 apr 2024 - 9:49