PSV verslaat Roda JC in Kerkrade

Kezman helpt PSV aan drie punten

11 apr 2003 - Door: HK
Mateja Kezman

Dankzij twee treffers van Mateja Kezman en een van Arjen Robben nam PSV de drie punten mee uit Kerkrade. Daar konden tegentreffers van Anastasiou en Sergio niets aan veranderen. Kezman kon het zich zelfs veroorloven om bij een 1-0 achterstand een penalty te missen. De Joegoslaaf maakte zijn fout meer dan goed door vlak daarna de gelijkmaker te scoren en in de tweede helft de winnende treffer voor zijn rekening te nemen.

Al vroeg in de wedstrijd kwam PSV op achterstand door een treffer van Anastasiou na een voorzet vanaf links. De Griek werd slecht verdedigd en schoot de bal via doelman Ronald Waterreus in het doel. Een kwartiert later kon Robben na een fraaie combinatie alleen op Roorda afgaan. Hij stifte de bal naast, maar de doelman van de thuisclub haalde Robben vlak na de stiftbal onderuit. Scheidsrechter Van Hulten kende PSV een penalty toe, die door Mateja Kezman echter naast het doel werd geschoten. Even later maakte de Joegoslaaf toch zijn 26e treffer van de competitie door de bal van dichtbij achter Roorda te werken.

Lang mocht PSV niet genieten van de gelijkmaker, want twee minuten later scoorde Sergio 'uit het niets' met een van richting veranderd schot uit de tweede lijn. Vlak voor rust kwam PSV toch weer langszij, dankzij Arjen Robben. Roda JC kreeg in een scrimmage de bal niet voldoende weggewerkt, waarna Robben vanaf de rand van het strafschopgebied de bal keurig in het doel deponeerde.

Na de thee was het Kezman de PSV voor het eerst in de wedstrijd aan een voorsprong hielp. Hij werkte een voorzet van Rommedahl van dichtbij tegen de touwen. Roda was niet in staat om de defensie van PSV nog onder druk te zetten, wat de eerste helft een paar maal goed lukte. Daardoor kwam de voorsprong van PSV niet meer in gevaar en namen de Eindhovenaren drie hele kostbare punten mee naar huis.