Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > Hiddink: niet alle 11 op vereiste niveau
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Hiddink: niet alle 11 op vereiste niveau

Champions League
17 sep 2003 - Door: DvG

PSV coach Guus Hiddink vond tijdens de persconferentie, na afloop van de met 1-2 verloren Champions League wedstrijd tegen AS Monaco, dat niet alle 11 spelers het vereiste niveau voor Europees voetbal hebben laten zien. Als voorbeeld hiervan haalde de PSV coach met name Arjen Robben aan.

De nummer 11 van PSV zou met name last hebben gehad van het hebben van te weinig tegenstand in de vaderlandse competitie; "tegenstand op niveau daar moet hij even aan wennen", aldus Guus Hiddink. Overigens had de coach wel het vertrouwen dat het talent Robben nog veel verder kon groeien.

Ook Remco van der Schaaf werd als voorbeeld aangehaald van iemand die een beter niveau zou moeten kunnen bereiken om op europees niveau mee te kunnen.

Guus Hiddink was overigens wel van mening dat het in de wedstrijd geen kwestie van "niet willen" geweest maar toch meer een kwestie van niet kunnen.

De coach van AS Monaco, Didier Deschamps, was van mening dat PSV niet slecht gespeeld had, maar dat Monaco goed geanticipeerd had op PSV en haar topspelers (Robben in het bijzonder). Dit had een goed uitwerking gehad. Behalve in de minuten na het doelpunt van PSV was Monaco niet echt in de problemen gekomen, aldus de coach.

Laatst bijgewerkt : 17 sep 2003 - 23:46