Effectief PSV klopt Heerenveen

Ruime overwinning Eindhovenaren

26 sep 2004 - Door: HK
Vennegoor of Hesselink

PSV blijft dankzij een ruime 4-0 zege op Heerenveen ook na dit weekend koploper van de Holland Casino Eredivisie. In een matige eerste helft, waarin doelman Gomes twee goede kansen van de Friezen onschadelijk had gemaakt, kreeg PSV nauwelijks noemenswaardige kansen. Bovendien zagen de Eindhovenaren de steunpilaren Alex en Ooijer al vroegtijdig het veld verlaten wegens blessures. Een rode kaart van Rzasa zorgde voor de ommekeer in de wedstrijd. De Poolse verdediger maakte kort voor het rustsignaal hands en kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart, nadat hij eerder al bestraft was wegens een overtreding, en kon dus gaan douchen.

Na rust kwam PSV wel aan voetballen toe en wist het een aantal fraaie kansen te creeeren. Invaller Theo Lucius opende na vijf minuten de score. Na een fraaie assist van Vennegoor of Hesselink scoorde hij beheerst met een prima geplaatste bal die via de binnenkant van de paal tegen de touwen rolde. De middenvelder zag zijn collega Farfan de score verdubbelen toen die een afvallende bal van net even buiten het strafschopgebied beheerst en precies achter de graaiende doelman Vandenbussche wist te plaatsen. Het dubbele slotakkoord was voor Vennegoor die met twee fraaie individuele hoogstandjes PSV een enigzins geflatteerde, maar wel verdiende 4-0 overwinning bezorgde.