Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Topper tegen AZ onbeslist

Topper tegen AZ onbeslist

PSV morele winnar; blijft koloper

12 feb 2005 - Door: HK
Park

PSV heeft in Alkmaar de aanval van AZ om de koppositie over te nemen van de Eindhovenaren met succes afgeslagen. In een met name in de eerste helft boeiende wedstrijd kwamen beide elftallen niet tot scoren, waardoor PSV koploper blijft met twee punten voorsprong op AZ.

De wedsrijd begon anders dan menig voetbalkenner vooraf voorspeld had. Het was niet AZ dat het heft in handen nam, maar PSV dat vroeg druk zette en de wedstrijd in het eerste kwart naar zich toe trok. Hoewel AZ zeker niet werd overlopen, waren de Eindhovenaren in die fase de bovenliggende partij en kregen zij ook de betere mogelijkheden. Vennegoor en Park schoten rakelings naast. Pas na een dikke 20 minuten wist AZ voor het eerst een geslaagde aanval op de mat te leggen waaruit ook daadwerkelijk een kans ontstond. De Cler schoot van buiten het strafschopgebied tegen de buitenkant van de paal. Na een klein half uurtje werden de verhoudingen genormaliseerd en ontstond er een gelijkopgaande wedstrijd, waarin zowel AZ als PSV lieten zien aardig te kunnen voetballen in de beprkte ruimtes. Gescoord werd er echter niet, ondanks dat beide ploegen wat kansen kregen. PSV had twee keer pech, toen kopballen van Bouma (van de lijn gehaald door Landzaat) en Ooijer (doelpunt afgekeurd wegens buitenspel) net niet tot een treffer gepromoveerd konden worden.

Na rust trok AZ de wedstrijd wat meer naar zich toe. PSV had moeite om de bal lang in het bezit te houden. De Alkmaarders combineerden bij vlagen aardig, waarbij Huysegems veelvludig als aanspeelpunt gezocht werd. De Belg vocht enkele interessante duels uit met Alex, waarbij de stoicijnse Braziliaan meestal als winnaar uit de bus kwam. Huysegems kreeg echter goede ondersteuning van de technicus Perez en de immer hardwerkende Meerdink, waardoor de paar keer dat hij de bal wel goed kon afleggen er meteen gevaar dreigde, zonder dat het echter tot grote uitgespeelde kansen leidde. Aan de andere kant moest AZ op blijven passen voor de counters van PSV. Die waren echter schaars, omdat de Eindhovenaren vaker de lange bal hanteerden en eenzame centrumspits Vennegoor zijn luchtduels meestal verloor van het sterke duo Opdam/Mathijsen. Die keren dat PSV echter via de grond counterde en via COcu of Van Bommel de buitenspelers Park en Farfan in stelling wist te brengen, resulteerde dat in beduidend meer gevaar. Ondanks enkele benauwde momenten in het Alkmaarse strafschopgebied die daardoor ontstonden, kon PSV de score niet openbreken.

Adriaanse probeerde in de slotfase door middel van het inbrengen van enkele verse aanavallers de volle winst, en daarmee de koppositie, toch in Alkmaar te krijgen. Maar ook Elkhattabi en Nelisse konden de wedstrijd niet naar hun hand zetten, waardoor PSV als koploer en daarmee als kleine morele winnaar tevreden huiswaarts kon keren. De strijd om de landstitel is echter nog lang niet beslist.

Laatst bijgewerkt : 13 feb 2005 - 0:02