Home > Nieuws > PSV wint met 0-3 uit van SC Heerenveen

PSV wint met 0-3 uit van SC Heerenveen

Huntelaar mist penalty tegen oude club

28 feb 2005 - Door: Chris
Jefferson Farfán

PSV heeft deze zondagmiddag één van de moeilijkste wedstrijden van het seizoen gewonnen. Uit tegen Heerenveen, dat op koers ligt voor UEFA-cupvoetbal, werd met 0-3 gewonnen.

Het verschil tussen beide ploegen werd pas vlak voor rust in een doelpunt omgezet. Het was Park, die momenteel in uitstekende vorm verkeert, die de openingstreffer aantekende. Het doelpunt was niet wonderschoon, maar wel erg effectief. Na een prima loopactie van Farfan kon de Koreaan de bal eenvoudig binnenschuiven.

Na de 0-1 bleef het lang spannend in het Abe Lenstra-stadion. PSV slaagde er maar niet in de 0-2 te scoren en moest in de 64ste minuut toezien dat Heerenveen een penalty kreeg. Ex-PSV'er Huntelaar nam de strafschop. De spits wilde zich maar wat graag bewijzen tegen zijn oud-werkgever. Ooijer maakte handig gebruik van dit gegeven door met Klaas-Jan een psychologisch spel aan te gaan. De verdediger merkte op dat de bal niet op de stip lag. Ooijer werd in het gelijk gesteld door Temmink, maar kreeg ook een gele kaart, die PSV overigens nog gaat aanvechten. Het effect was er echter niet minder om: Huntelaar mistte.

Tegen het slot van de wedstrijd was het laatste woord alsnog aan PSV en Farfan in het bijzonder. De Peruviaan trof twee keer doel: één keer met een keiharde pegel, een tweede keer na een vrije trap van Van Bommel. Zodoende kwam PSV met een 0-3 winst knap weg uit Friesland en zet het weer een belangrijke stap richting het kampioenschap.