Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > 21 maart as.: Forumavond nieuwe competitie-opzet

21 maart as.: Forumavond nieuwe competitie-opzet

mmv. Rob Westerhof

7 mrt 2005 - Door: DvG

Als de plannen doorgang vinden zal met ingang van het volgende voetbalseizoen (2005-2006) de opzet van de Nederlandse voetbalcompetitie drastisch gewijzigd gaan worden. Er zullen dan play-off wedstrijden gespeeld gaan worden.

Bij die play-off wedstrijden spelen de nummers 2 tot en met 9 na de normale competitie volgens een knock-outschema om de beschikbare Europese tickets. Het gaat hierbij om de voorronde van de Champions League en om de UEFA Cup plaatsen. De kampioen van Nederland heeft direct toegang tot de Champions League en speelt een play-offwedstrijden.

Echter, de weerstand tegen de nieuwe plannen wordt steeds groter. PSV heeft als enige club in de Holland Casino Eredivisie haar problemen al kenbaar gemaakt maar ook de politiek (zowel landelijk als gemeentelijk) en politie hebben hun bezwaren tegen de competitie opzet al geuit. En of supporters blij moeten zijn met deze nieuwe opzet is ook maar zeer de vraag.

Voor de Supportersvereniging PSV in ieder geval reden genoeg om over dit onderwerp een forumavond te organiseren. Na een presentatie van de nieuwe competitieopzet door Hypercube, het bureau dat de nieuwe competitieopzet ontworpen heeft, is de mogelijkheid om alle vragen te stellen. We hebben een aantal mensen bereid gevonden plaats te nemen in het forum:

* Alex Tielbeke, directeur Eredivisie CV
* Rob Westerhof, voorzitter PSV
* L. Kuijs, Politie Brabant Zuid-Oost

Hoe komt de speelkalender eruit te zien? Wordt er eerder met de competitie gestart? Wordt er met kerst en nieuwjaar gevoetbald? Wanneer beginnen de play-off wedstrijden en hoe zien die schema’s eruit? Worden het alleen verplichte combireizen tijdens de play-offs? Wat gaan de prijzen van de kaartjes worden? Allemaal vragen die nog niet zijn ingevuld.

Dus wil jij weten hoe het er volgend seizoen wellicht allemaal uit komt te zien dan mag je deze forumavond niet missen. Deze forumavond vindt plaats op maandag 21 maart aanstaande in het Supportershome en zal beginnen om 20.00 uur (home open vanaf 19.30 uur).

Toegang voor leden van de Supportersvereniging PSV is gratis, niet leden betalen slechts €2,- entree.


De play-offs zijn een vooruitgang
Ja
Nee
Geen Mening

Laatst bijgewerkt : 17 mrt 2005 - 7:14