Supportersvereniging PSV
Home > Nieuws > Alle supportersverenigingen zijn tegen de play-offs!
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Alle supportersverenigingen zijn tegen de play-offs!

Unaniem tegen plannen nieuwe competitie

12 mrt 2005 - Door: DvG

De Nederlandse supportersclubs verzetten zich tegen de plannen van de KNVB voor een nieuwe competitie-opzet. Zij hebben aanwijzingen dat het kaartjesbeleid nog stringenter wordt dan nu al het geval is.

De supportersverenigingen, die verenigd zijn in de overkoepelende SOVS, hebben afgelopen weekeinde op een bijzondere ledenvergadering de plannen van de voetbalbond afgewezen. De KNVB wil vanaf volgend seizoen het aantal competitiewedstrijden uitbreiden en play-offs invoeren.

Eind vorig jaar spraken de korpsbeheerders zich uit tegen de plannen, omdat er geen ruimte is voor meer politie-inzet. Nu zetten de supportersclub hun voet dwars. "Alles wijst erop dat de KNVB het kaartensysteem wil aanscherpen met nog meer vrijheidsbeperkende maatregelen voor supporters die naar het stadion komen om naar het voetbal te kijken", zegt een woordvoerder van de SOVS.

"De KNVB wil natuurlijk de relschoppers zoveel mogelijk weren, maar daar mogen wat ons betreft de vertegenwoordigers van de officiŽle supportersclubs en hun leden niet de dupe van worden. Wij verzetten ons krachtig tegen een behandeling als tweederangsburgers."

De SOVS zal de komende tijd de betrokken partijen benaderen met het verzoek de KNVB-plannen te laten sneuvelen. Als eersten komen de burgemeesters aan de beurt, die 16 maart een overleg hebben.

Op maandag 21 maart aanstaande organiseert de Supportersvereniging PSV een forumavond over de plannen voor de nieuwe competitie. Met het standpunt dat de gezamenlijke supportersverenigingen nu innemen belooft dit een interessante discussieavond te worden.

Meer informatie over de forumavond.

Laatst bijgewerkt : 12 mrt 2005 - 13:06