Supportersvereniging PSV
Home > Nieuws > Wedstrijdverslag van PSV - Vitesse
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Wedstrijdverslag van PSV - Vitesse

PSV kampioen na zege op Arnhemmers!

23 apr 2005 - Door: ES
Guus Hiddink

Het was een heerlijke zomeravond in Eindhoven. De ondergaande zon bescheen de tribunes waar bierdrinkende PSV-supporters alvast een voorschot namen op het feest dat komen zou. Want mocht PSV de wedstrijd winnen, dan zou het officieel kampioen van Nederland zijn. Er stond dus het een en ander op het spel. Toch trad PSV tegen Vitesse aan in een opstelling vol verrassingen. Ooijer, Bouma, Alex, Lee, Vogel, Vennegoor, Farfn en de geschorste Cocu ontbraken. Voor hen in de plaats verschenen spelers op de mat, zoals Addo, voor wie deze competitiewedstrijd de eerste van het seizoen zou zijn. Maar de B-ploeg uit Eindhoven presteerde boven verwachting. Met fel spel en vlotte combinaties werd Vitesse daadkrachtig opzij gezet. Het kampioenschap was daarmee een feit.

Doorgaans zijn kampioenswedstrijd niet erg spectaculair, zo niet deze. PSV legde Vitesse vanaf het begin zijn wil op, was scherp in de duels en leverde drie prachtige doelpunten af. De eerste en de mooiste kwam op naam van Ji-Sung Park. Na een aanval over meerdere schijven was het uiteindelijk de Koreaan die uithaalde. Zijn schot kwam van buiten de zestienmeter en schuurde hoog in het doel de mazen van het net.

Ook na die treffer bleef PSV de bovenliggende partij. De tweede goal viel vlak voor rust waarbij weer een glansrol was weggelegd voor Park. De uitblinker aan PSV-zijde gaf hoog voor vanaf links, toen hij Van Bommel het strafschopgebied zag naderen. De aanvoerder kwam met grote passen op de voorzet toegesneld, dook vooruit en kopte de assist la Bakhuis langs doelman Wapenaar. Weer vierde het Philipsstadion een wonderschone treffer.

De derde goal viel tegen het eind van de wedstrijd. Sibon, die geen beste wedstrijd had gespeeld, kreeg toch nog waar hij voor kwam. Hij zette een n-twee op met invaller Farfn en rondde koeltjes af. En keer aanraken was voor de spits voldoende om de bal in het doel te werken.

En zo beleefde Eindhoven het 18de kampioenschap van PSV, tevens het vijfde kampioenschap van coach Guus Hiddink. De achterhoeker is aldus de succesvolste oefenmeester in de historie van het betaald voetbal, en dat alles schreeuwde natuurlijk om Champagne!
Sneller dan bij het vorige kampioenschap opende Van Bommel de fles, waarna het feest kon beginnen. Maar niet voordat de aanvoerder in hoogst eigen persoon de tribunes had bestegen, om de schaal te overhandigen aan de trouwste supporter van allemaal: de 100 jaar jonge naamdrager van de vereniging, de heer Frits Philips. Samen hielden beide mannen de schaal omhaag, waarna een luidkeels gejuich door het stadion ging. Op dat moment mocht er geen twijfel meer over bestaan: PSV is niet alleen de beste, maar ook de mooiste club van Nederland.

Laatst bijgewerkt : 24 apr 2005 - 11:41