Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Supporters brengen ANTI COMBI CD uit

Supporters brengen ANTI COMBI CD uit

27 jul 2005 - Bron: AntiCombi.nl - Door: Chris

Vanaf deze week is in samenwerking met de SOVS (Samenwerkende Organisaties Voetbal Supporters) een CD-single in de handel gekomen, waarmee de supporters van de Nederlandse betaald voetbalclubs op ludieke wijze protesteren tegen het beleid van burgemeesters.

Al jarenlang vragen de supportersclubs aan de lokale overheden omzichtig om te gaan met de mogelijkheid om verplichte combiregelingen op te leggen. Te vaak wordt de vrijheidsbeperkende maatregel namelijk opgelegd terwijl er geen noodzaak is voor de handhaving van de openbare orde en veiligheid.

De SOVS en de supporters zien dat als een eerste indicatie dat het aantal verplichte combiregelingen alleen maar zal toenemen, terwijl de afgelopen jaren het aantal ongeregeldheden drastisch is afgenomen. "Goed gedrag wordt echter niet beloond, terwijl dat altijd is toegezegd. Er zou maatwerk komen", aldus een woordvoerder van de SOVS. De koepelorganisatie spreekt de vrees uit dat bij steeds meer competitiewedstrijden uit gemakzucht een combiregeling opgelegd wordt. Bij de play-offs aan het eind van de competitie schijnt dat al helemaal een standaardmaatregel te worden. De SOVS en supportersclubs protesteren tegen dat automatisme, dit keer niet via brieven of kort gedingen, maar op een muzikale manier.

Meer informatie vind je op de website www.anticombi.nl.

Laatst bijgewerkt : 27 jul 2005 - 9:24