Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Burgemeester Almelo doet alsnog compromisvoorstel

Burgemeester Almelo doet alsnog compromisvoorstel

Persbericht Gemeente Almelo

4 aug 2005

Via via ontvingen wij onderstaand persbericht van de Burgemeester van Almelo. Wij volstaan er vooralsnog bij om de letterlijke tekst te plaatsen. Een reactie volgt later:

Burgemeester Knip heeft vanmiddag de supportersvereniging van PSV een ultiem voorstel gedaan om de wedstrijd van 13 augustus door te laten gaan. Het voorstel van de burgemeester bestaat uit:


  • Autocombi naar verplichte parkeerplaats (beveiligd) op Twentepoort Oost;
  • Buscombi (verplicht) om binnen 5 minuten in het stadion te zijn;
  • Kosten busvervoer voor rekening van de gemeente Almelo.


Burgemeester Knip:"Ik begrijp dat de supportersvereniging zich hierop wil beraden. Voor mij telt echter zwaar dat de supporters van PSV veilig naar en van het stadion kunnen reizen en dat wij supportersstromen kunnen scheiden. Het voorstel van de supportersvereniging om aan de achterzijde van het Polmanstadion te parkeren was niet haalbaar omdat juist dan de supporters van PSV en die van Heracles met elkaar in conflict kunnen komen. Dat risico vind ik onaanvaardbaar. Met het busvervoer wordt nou juist bereikt dat goedwillende supporters onderscheiden worden van kwaadwillige. Daarmee wordt ook aan de PSV-supporters maximale bescherming geboden.

Het nieuwe voorstel betekent dat de PSV-supporters sneller in het stadion zijn en weer sneller met hun auto op de snelweg zijn. En bovendien geldt wel de combikorting op de entreekaart en hoeft geen toeslag te worden betaald voor het busvervoer. Dat lijkt mij alleszins redelijk."

Mocht het voorstel worden afgewezen dan wordt het voorstel formeel omgezet in een beschikking. Zou de burgemeester dit niet doen, dan rest hem niets anders dan voor de wedstrijd geen toestemming te verlenen omdat dan de handhaving van de openbare orde niet gewaarborgd is.


(voorlopige)reactie Supportersvereniging:

De Supportersvereniging beraadt zich nog over bovenstaand voorstel. Hierbij zullen wij in nauw overleg met onze advocaat ons standpunt bepalen. Wij hopen in de loop van vanavond meer duidelijk te kunnen verstrekken.

Laatst bijgewerkt : 4 aug 2005 - 18:36