Supportersvereniging PSV
Home > Nieuws > Heracles - PSV wordt een mooie wedstrijd!
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Heracles - PSV wordt een mooie wedstrijd!

Deze wedstrijd is bepalend voor het hele seizoen!

10 aug 2005 - Door: DvG

Aanstaande zaterdag wordt de wedstrijd tussen Heracles Almelo en PSV dan uiteindelijk toch gespeeld. Voor beide clubs is het de eerste wedstrijd in de nieuwe competitie.

In de aanloop naar deze wedstrijd is het nodige gebeurd, de Supportersvereniging PSV heeft in verband met de opgelegde (combi)verplichtingen zelfs een kort geding aangespannen tegen de Burgemeester van Almelo. Ondanks dat de rechter de Supportersvereniging PSV op alle punten in het gelijk stelde, heeft de burgemeester daarna toch weer een nieuw besluit genomen, dat in de kern opnieuw neerkwam op een combiverplichting. De Supportersvereniging PSV heeft daarop besloten (met het risico dat de wedstrijd anders verboden zou worden, hetgeen zeker niet in het belang van PSV zou zijn) om een tweede kort geding niet aan te spannen en te kijken naar de mogelijkheden voor een bodemprocedure.

Het nieuwe besluit van de burgemeester komt hierop neer dat vrij vervoer tot aan een aangewezen parkeerplaats (Twentepoort oost) is toegestaan. Van daaruit moeten de PSV fans met bussen de laatste 1900 meter afleggen. De kosten van deze shuttledienst komen voor rekening van de gemeente Almelo.

Overigens worden wij bij het stadion ontvangen door Heracles met broodjes en koffie. Deze jarenlange traditie willen zij ook in de Eredivisie voortzetten.

Het zal waarschijnlijk niemand verbazen dat er vanwege de voorgeschiedenis extra gelet zal worden op het verloop rondom deze wedstrijd. Eventuele gebeurtenissen aanstaande zaterdag zullen bepalend zijn voor de opstelling van de overheid, KNVB en politie tijdens de rest van het seizoen. Ook de door de Supportersvereniging eventueel nog te voeren bodemprocedure zal ongetwijfeld beïnvloed worden door het gedrag van de PSV supporters.

Zowel de supportersvereniging PSV als PSV zelf spreken hun volste vertrouwen uit dat de wedstrijd komende zaterdag niet ontsierd zal worden door negatief gedrag van de PSV Supporters. Wij gaan er vanuit dat iedereen het belang van het bovenstaande inziet.

Laten we er allemaal een prachtige wedstrijd van maken!

Overigens, ook de voorzitter van Heracles Almelo heet ons via de website van de club van harte welkom.

Laatst bijgewerkt : 10 aug 2005 - 12:50