Supportersvereniging PSV
Home > Nieuws > Burgemeester Almelo slecht verliezer?
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Burgemeester Almelo slecht verliezer?

Leest u even mee?

14 aug 2005 - Door: DvG

Ondanks het gelijke spel wat klinkt als een overwinning voor Heracles (gefeliciteerd daarmee!) moeten wij helaas vaststellen dat er in Almelo ook een verliezer woont, een slecht verliezer welteverstaan!

Gisterenmiddag werden wij door een PSV fan vanuit een politiebusje gebeld dat hij en samen met hem nog een aantal PSV fans door de politie aangehouden waren en onderweg waren naar het politiebureau. Dit vanwege het ontduiken van de combi-verplichting.

Voordat u nu verder leest adviseren wij u dit document te openen en mee te lezen. Het is namelijk het besluit van de burgemeester waarin hij de PSV fans alsnog, na het volledig verliezen van het kort geding, een combiverplichting oplegt.

Uit het 4 pagina's tellende besluit van de Burgemeester is in feite alleen de 3e pagina interessant. Dat is namelijk het feitelijke besluit. Wij citeren:


Besluit het besluit van 26 juli 2005 te wijzigen als volgt:


  • Het opleggen van een verplichte auto/buscombi voor de voetbalwedstrijd tussen Heracles Almelo en PSV op zaterdag 13 augustus 2005 om 19.30 uur, waarbij op 1900 meter vanaf het stadion een overstapplaats is gecreŽerd binnen de gemeentegrenzen van de Gemeente Almelo.
  • De Gemeente Almelo, in dit bijzondere geval, de kosten draagt van het vervoer per bus van de overstapplaats naar het stadion.


Wat leest u niet? Juist! een verbod aan PSV supporters om de binnenstad van Almelo te bezoeken om aldaar op een terrasje een pilsje of iets anders te pakken. Op basis van dit besluit kunnen de PSV fans dus niet opgepakt zijn.

Wat leest u trouwens ook niet in het besluit (maar dit terzijde: een verplichte omwisseltijd van de kaarten op de parkeerplaats. In onderling overleg met PSV hebben wij, om de burgemeester hier toch een beetje mee te helpen, besloten om zelf maar een omwisseltijd vast te stellen (van 18.00 uur tot 19.00 uur). Het zou anders toch zo'n chaos geworden zijn.

In de berichtgeving aangaande bovenstaande gebeurtenissen wordt er ook gesproken over een noodverordening. De inhoud daarvan is ons onbekend, maar als die er al zou zijn, dan kan deze zich toch niet richten op gewone mensen die een terrasje pakken? Wat is er anders gebeurt met ons recht op bewegingsvrijheid?

Een noodverordening kan wat ons betreft alleen gericht zijn op een acute noodtoestand aangaande de openbare orde. Als een terrasje pakken daar ook bijhoort, dan kunnen de cafťbazen in Almelo hun zaak beter sluiten!

Wat zou er dan aan de hand zijn? Voor ons een vraag waarbij we naar het antwoord alleen maar kunnen gissen. Zou het te maken kunnen hebben met een Burgemeester die nog steeds niet kan verkroppen dat hij een kort geding verloren heeft? Of was hij zo gebrand om zijn gelijk te bewijzen (samen met de Almelose politie?) dat hij zijn eigen openbare orde probleem maar gecreŽerd heeft?

Het zal u niet verbazen dat wij zo snel mogelijk contact zullen leggen met onze advocaat om het bovenstaande te bespreken. Om voor ons het beeld duidelijk te krijgen roepen wij alle PSV fans die bij het bovenstaande betrokken zijn geweest contact met ons op te nemen. Dit kan via e-mail info@supver-psv.nl, via telefoon: 040-2574782 of per post Postbus 171 5600 AD Eindhoven.

Overigens, beste Burgemeester, wij raden u aan deze website vandaag in de gaten te blijven houden. Dan kunt u lezen hoe PSV fans zich daadwerkelijk gedragen bij andere wedstrijden...

Laatst bijgewerkt : 14 aug 2005 - 15:14