Supportersvereniging PSV
Home > Nieuws > Burgemeester Almelo stapelt fout op fout
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Burgemeester Almelo stapelt fout op fout

Beroep tegen ophouding PSV fans

17 sep 2005 - Door: DvG

Gisteren, vrijdag 16 september 2005, is door onze advocaat het beroepschrift tegen de ophouding van 15 (van de 21) fans ingediend bij de rechtbank te Almelo. Uit dit beroepschrift blijkt dat de Burgemeester fout op fout heeft gestapeld.

Niet alleen voldoet de noodverordening niet aan de vereisten die daaraan door de wet gesteld worden, maar ook inhoudelijk zijn er veel fouten gemaakt. Zo is blijkbaar, zoals wij al eerder berichtten, de noodverordening gebruikt om fouten in het eerdere besluit te herstellen. Ook lijkt het er op dat alleen "Brabantse" PSV fans het slachtoffer zijn geworden van de machtswellust van de Burgemeester, supporters uit andere regio's, zonder Brabants accent, konden gewoon op de terrassen blijven zitten.

Diverse procedures lopen nu
Het indienen van het beroepschrift is de zoveelste stap tegen Burgemeester Knip die de Supportersvereniging PSV onderneemt. Zo loopt er ook al een bezwaarschriftprocedure tegen het eerdere besluit. Deze zaak heeft al gediend voor de bezwaarschriftencommissie van de Gemeente Almelo. Tijdens de mondelinge behandeling hiervan stelde Burgemeester Knip (persoonlijk!) ineens dat er nooit sprake was geweest van enig besluit, maar van een overeenkomst met onder andere de KNVB. Het lijkt er dan ook op dat de Burgemeester zich in alle bochten aan het wringen is om een uitweg uit de door hemzelf gecreŽerde puinhoop te vinden.

Wat te verwachten
De verwachting is dat de bezwaarschriftencommissie van de Gemeente begin oktober met een advies richting de Burgemeester zal komen. Over het algemeen zal de Burgemeester een dergelijk advies overnemen. De kans is echter ook dat hij het advies naast zich neerlegt, dit moet hij dan wel gemotiveerd doen.

De behandeling van het beroepschrift tegen de ophoudingen laat (helaas) nog wat langer op zich wachten. Dit zou, volgens onze advocaat, nog wel eens enkele weken tot maanden kunnen duren. Zodra wij een uitnodiging van deze behandeling ontvangen brengen wij u uiteraard op de hoogte.

Laatst bijgewerkt : 17 sep 2005 - 15:44