PSV houdt verrassend stand in Milaan

Gomes pakt punt voor PSV

19 okt 2005 - Door: HK
Gomes

PSV heeft vandaag voor een kleine stunt gezorgd door in Milaan met 0-0 gelijk te spelen tegen AC Milan. De thuisploeg was verreweg de gevaarlijkste ploeg, maar wist ondanks enkele geweldige kansen de Eindhovense verdediging niet te slechten.

De Eindhovenaren mogen vooral doelman Gomes op hun blote knieen danken. De Braziliaanse doelman hielp PSV met enkele schitterende reflexen door enkele moeilijke fases. Met name in de tweede helft was hij een ware plaaggeest voor de rood-zwarte formatie uit Milaan.

AC Milan pakte de zaken duidelijk anders aan dan vorig seizoen. Destijds lieten de Italianen PSV het spel maken en dat pakte bijna desastreus uit. Dit maal nam Milan vanaf het beginsignaal het heft in handen en zette het PSV onder druk. Het openingsoffensief leverde kansjes en mogelijkheden op voor Vieri, Seedorf, Sjevchenko en Pirlo. Na ruim een kwartier komt PSV wat beter in de wedstrijd. De Eindhovenaren weten zelf nauwelijks gevaarlijk te worden, maar slagen er wel in om het spel van AC Milan te ontregelen.

Direct na rust moet Sjevchenko geblesseerd het veld verlaten. Voor hem betreedt de geslepen vos Inzaghi het veld. Milan schakelt een tandje bij en PSV krijgt het plotseling erg zwaar. Maar in deze moeilijke tijden bewijst doelman Gomes andermaal zijn waarde voor PSV. Op schitterende wijze weet hij Seedorf, Kaladze, Cafu en Kaka het scoren te beletten. In het laatste kwartier is het beste er af bij Milan en krijgt PSV zowaar nog twee kansjes via Farfan en Afellay om als een dief in de nacht de volle buit mee naar huis te nemen. Zoveel geluk heeft vrouwe Fortuna niet voor PSV in petto, maar de Eindhovenaren kunnen wel een punt toevoegen aan hun totaal.