PSV verslaat Heerenveen met ruime cijfers

Verbeek kan grootspraak in Eindhoven niet waar maken

4 mrt 2006 - Door: ES
Alex

"PSV, here we come", zo luidde de bewoordingen van SC Heerenveen-trainer Gert Jan Verbeek vorige week nog. De Friezen zouden PSV in Eindhoven het vuur aan de schenen leggen, zo was de uitdrukkelijke intentie. Een week later bleef van al het tromgeroffel weinig over. PSV versloeg Heerenveen eenvoudig met 4-1, waarbij het nog een aantal grote kansen liet liggen.

Hoewel PSV de hele wedstrijd lang de betere ploeg was, kwam de ploeg pas laat in de eerste helft tot scoren. Nadat een aantal grote kansen was gemist, was het Koné die een indraaiende vrije trap van Culina half toucheerde, en zo doelman Vandenbussche passeerde in de lange hoek. Kort daarna rondde Cocu een vloeiende aanval keurig af met een geplaatste schuiver, zodat PSV kon gaan rusten bij een 2-0 stand.

Na rust kwam Heerenveen enigszins gelukkig op 2-1. Gomes, die de laatste tijd wel vaker ongelukkig is in zijn acties, kwam uit zijn doel en bokste de bal slechts half weg. Bij deze actie hinderde hij zijn eigen verdediger, Alex, wat Heerenveen-aanvaller Mark de Vries de gelegenheid gaf om te scoren. Tergend langzaam rolde zijn kopbal over de doellijn, net buiten het bereik van verdediger Erik Addo.

Tien minuten voor tijd rook Alex zijn kans op revanche voor het debacle bij de 2-1. Hij eiste een vrije trap op net op buiten de 16-meter. Zijn schot (91,4 km/uur) suisde met veel effect langs de muur in de rechter bovenhoek: 3-1.

Nu was het hek van de dam. PSV stapelde de ene 100% kans op de andere, maar kwam nog maar één keer tot scoren. De 4-1 werd gemaakt door Arouna Koné, die net niet hinderlijk buitenspel stond, toen hij opdook achter de Heerenveen-verdediging. Zijn schuiver bezegelde definitief het lot van de Friezen, voor wie de terugreis naar Friesland erg lang geweest moet zijn.