Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Supportersvereniging PSV ernstig teleurgesteld in gemeente Tilburg

Supportersvereniging PSV ernstig teleurgesteld in gemeente Tilburg

Belachelijke vervoersregeling

16 mrt 2006 - Door: DvG

Ondanks de toezegging van de gemeente Tilburg dat er een "soepelere vervoersregeling" zou komen , in plaats van de eerst opgelegde verplichte buscombi, moeten wij nu constateren dat wat ons betreft de gemeente deze toezegging geenszins is nagekomen. Wij zijn dan ook zéér teleurgesteld in de opstelling van de Middenbrabantse gemeente.

PSV fans worden nu geconfronteerd met een onwerkbare autocombi regeling waarbij zowaar twee keer omgewisseld moet gaan worden (één keer in Eindhoven en één keer in Tilburg).

Blijkbaar realiseert Tilburg zich niet dat PSV een club is met een landelijke dekking van supporters in tegenstelling tot de plaatselijke "trots" (met wellicht slechts een stedelijke dekking). Hierdoor wordt een zéér groot aantal PSV fans gedupeerd door de halsstarrige opstelling van de Tilburgse autoriteiten.

Wij hebben kennis genomen van diverse oproepen van PSV fans om niet plaats te gaan nemen in het uitvak, maar om kaarten voor de thuisvakken aan te schaffen. Wij wijzen de Tilburgse autoriteiten erop dat zij vorenstaande geheel en al te danken hebben aan hun eigen opstelling en dat ze de gehele verantwoordelijkheid dragen voor de eventuele consequenties van deze acties van PSV fans. PSV fans die gehoor geven aan deze oproep tot actie, moeten wij, helaas, wijzen op het risico van de consequenties bij het overtreden van een combiverplichting.

Uiteraard hebben wij ons gewend tot onze advocaat met de vraag of wij juridische stappen konden ondernemen tegen de gemeente. Hij heeft getracht te bemiddelen, maar ook hij liep tegen een muur van halsstarrigheid aan. Hij adviseerde ons, helaas, om deze stappen nu niet te ondernemen. De tijd die ons rest is daarvoor te kort, dit mede vanwege het feit dat de Tilburgers vergeten waren een vooroverleg te organiseren en de hoop hadden deze "affaire" telefonisch af te kunnen handelen. Blijkbaar is men in Tilburg vergeten dat een vooroverleg minstens 6 weken vantevoren gehouden moet worden (kwestie van bewust vergeten?). Wel heeft hij ons toegezegd dat wij volgend jaar dit niet zomaar hoeven te accepteren en wij op een vroeg tijdstip Tilburg zullen gaan wijzen op haar verplichtingen.

Laatst bijgewerkt : 16 mrt 2006 - 22:24