Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > HANDTEKENINGENACTIE SUPPORTERSVERENIGING PSV RICHTING GEMEENTE EINDHOVEN

HANDTEKENINGENACTIE SUPPORTERSVERENIGING PSV RICHTING GEMEENTE EINDHOVEN

Ondersteun PSV!

19 mei 2006

De Supportersvereniging PSV start een handtekeningenactie onder de bewoners van Eindhoven om de gemeente Eindhoven ervan te overtuigen een gemeentegarantie te verlenen aan PSV of de club op een andere manier structureel financieel te ondersteunen.

“Zonder gemeentegarantie of een oplossing van de gemeente moet PSV het stadion wel in zijn geheel of voor een gedeelte verkopen. Dat is de realiteit. Daarom willen we als grote PSV-achterban met deze handtekeningenactie een glashelder signaal aan het stadsbestuur geven", zegt voorzitter Ger van Os van de Supportersvereniging PSV.

Iedereen die zijn handtekening zet, sluit zich volgens Van Os aan bij de volgende stelling:

‘Ik wil de gemeenteraad van Eindhoven dringend verzoeken om politiek ruim baan te maken om PSV op korte termijn structureel financieel te ondersteunen’


Voorzitter Van Os: “Iedereen kent intussen de kwestie. Door middel van bijvoorbeeld een gemeentegarantie kunnen de jaarlijkse lasten op het eigen stadion drastisch omlaag. Dat scheelt de club miljoenen per seizoen. Zonder die garantie - die kost de gemeente geen cent en het risico is zéér minimaal! - moet de club het stadion verkopen aan een andere partij. Gedeeltelijk of helemaal, daar wíl ik niet eens op vooruit lopen. Maar het is wel de harde werkelijkheid. Daarom willen we de gemeenteraad beïnvloeden. Zij hebben ook gezien dat er 50.000 mensen op de been waren tijdens de kampioenshuldiging in het centrum. Dat is nagenoeg een kwart van het inwoneraantal van Eindhoven. Een duidelijker mandaat kun je volgens mij niet krijgen", zegt Van Os.

De Supportersvereniging PSV onderstreept dat de handtekeningenactie níet is gericht tegen PSV of haar directie. Het speerpunt is gericht op de gemeenteraad, dat haar eerder ingenomen standpunt wat betreft gemeentegaranties moet herzien. “B&W en de raad spelen elkaar de bal toe. PSV schiet er niets mee op als beide zich achter elkaar verschuilen", stelt Van Os.


Inzamelpunten
Het is van groot belang dat met name inwoners van de gemeente Eindhoven hun handtekening (komen) zetten. De verzamelde handtekeningen kunnen vanaf maandag 22 mei worden ingeleverd in het Philips Stadion. Daar zijn een aantal inzamelpunten: de receptie (hoofdingang 8), de afdeling Kaartverkoop (ingang 27), de Supporterswinkel aan de Frederiklaan en de PSV Fanshop aan de Mathildelaan. Ook liggen bij deze punten lijsten klaar om te kunnen ondertekenen. Sympathiebetuigingen, voorzien van adresgegevens (voor inwoners buiten Eindhoven) kunnen ook worden gemaild, dat kan via iksteunpsv@supver-psv.nl.

Dit weekend zullen er ook lijsten voor handtekeningen (inwoners van Eindhoven) en sympathiebetuigingen (voor inwoners van buiten Eindhoven) op deze website gezet gaan worden. Zodat iedereen ook zelf handtekeningen kan gaan verzamelen.

Eindhoven steun PSV!

Download hier de handtekeningenlijsten en doe mee!

Laatst bijgewerkt : 22 mei 2006 - 22:19