Home > Nieuws > CL: PSV wint met 2-0 van Galatasaray

CL: PSV wint met 2-0 van Galatasaray

PSV door naar volgende ronde

1 nov 2006 - Door: Chris & ES
Simons

PSV heeft vanavond een verdiende overwinning geboekt op Galatasaray. De Eindhovenaren gaven niets weg en maakten na een uur spelen gehakt van hun Turkse tegenstander. Met de 2-0 overwinning levert PSV een unieke prestatie; nooit eerder was een Nederlandse club na 4 wedstrijden al zeker van overwintering in de Champions League.

Voor rust stond nog de 0-0 op het scorebord. Zo'n tussenstand doet al gauw vermoeden dat de wedstrijd saai geweest moet zijn. Dat was allerminst het geval. Een welhaast wanhopig Galatasaray vocht in Eindhoven dapper voor zijn laatste kans. PSV-coach Ronald Koeman had zijn elftal echter goed neergezet. Door goed werk van het trio Alex-Da Costa-Salcido gaf de ploeg geen kansen weg. Alleen een afstandschot van Inamoto, keurig uit de hoek geplukt door Gomes, zorgde voor enig okselklotsen. Met Koné en Farfàn als grote uitblinkers, en de uitstekend spelende Afellay daarachter, creëerde PSV daarentegen kans op kans, zeker in de 2e helft.

Na een uur spel bleek hoe goed PSV traint op spelhervattingen. Cocu kopte een door Farfàn scherp aangesneden vrije trap keihard op doel. De doelman keerde zijn inzet, maar kon niet voorkomen dat Simons raakkopte in de rebound. Enige minuten voor tijd deed Koné de wedstrijd op slot. Hij rondde een fraaie solo koeltjes af.

Omdat ook Liverpool zijn wedstrijd won staat het met PSV bovenaan in de poule. Beide clubs hebben 10 punten; Galatasaray en Bordeaux hebben er samen slechts 2.