Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Persverklaring SOVS

Persverklaring SOVS

sv Ajax en Feyenoord sv zegen zonder reden het lidmaatschap op

26 nov 2006 - Door: DvG

Op 25 november 2006, heeft de Algemene Ledenraadsvergadering van de SOVS plaatsgevonden. Tijdens deze vergadering is het nieuwe beleidsplan 2007-2009 en het activiteitenplan 2007 met de lidorganisaties besproken.

Bij de totstandkoming van het beleidsplan was de Supportersvereniging PSV tesamen met andere supportersverenigingen (waaronder die van Ajax én Feyenoord) nauw betrokken.

Kern van beide plannen is de verbetering van het imago van de voetbalsupporter. Dit betekent dat de SOVS zich de komende tijd zal richten op intensivering van het mediabeleid en de contacten met andere belangrijke partners binnen de voetbalwereld. Daarnaast blijven zaken als sociaal preventief beleid en het vinden van een oplossing voor de combiproblematiek vanzelfsprekend ook belangrijke speerpunten.

De inhoud van het beleidsplan is voor de Supportersvereniging Ajax en de Feyenoord Supportersvereniging aanleiding geweest om hun lidmaatschap van de SOVS op te zeggen. Er is niet concreet aangegeven op welke punten zij kritiek hebben. Beide supportersverenigingen hebben uitsluitend kenbaar gemaakt dat zij zich niet kunnen vinden in de structuur en het beleid van de SOVS.

In het verleden is afgesproken dat de KNVB en de landelijk overheden niet met afzonderlijke supportersverenigingen overleg zullen voeren. Dit betekent dat de Supportersvereniging Ajax en de Feyenoord Supportersvereniging op landelijk niveau niet langer vertegenwoordigd zijn.

De overige leden van de SOVS hebben wel zeer enthousiast op het beleidsplan en het activiteitenplan gereageerd. Het beleid zal in nauwe samenwerking met de lidorganisaties worden uitgevoerd.

Laatst bijgewerkt : 26 nov 2006 - 17:39