Home > Nieuws > PSV in tweede helft langs Groningen

PSV in tweede helft langs Groningen

Eindhovenaren doen goede zaken in het hoge Noorden

9 dec 2006 - Door: HK
Afellay

PSV heeft vanavond de lastige uitwedstrijd tegen FC Groningen met 0-2 winnend afgesloten. De toeschouwers in het Euroborg-stadion zagen hoe de bezoekers in de tweede helft de zege veilig wisten te stellen door treffers van Ibrahim Afellay en Arouna Koné.

In het eerste bedrijf wist de thuisploeg het de regerend kampioen en koploper af en toe knap lastig te maken. Het was de wederom uitstekend keepende Gomes die schoten van o.a. Suarez, Silva, Lindgren en Holla wist te keren. Het waren voornamelijk schoten uit de tweede lijn. PSV wist daar niet veel tegenover te stellen en konden de 0-0 veilig naar de kleedkamer brengen. De Eindhovenaren gingen echter niet geheel schadevrij de rust in. Verdediger Da Costa moest met een, naar het aanziet, vervelende enkelblessure naar de kant. De Portugees liep de blessure op na een overtreding op de middenlijn, waarbij hij ietwat ongelukkig terecht kwam. Hij werd vervangen door Micheal Reiziger.

Na de thee tapte PSV uit een ander vaatje. Hoewel de koploper qua veldspel nog altijd niet imponerend voor de dag kwam, werd FC Groningen wel wat meer teruggedrongen op eigen helft. Het was uiteindelijk de jonge Ibrahim Afellay die PSV de weg wees. Na ruim een uur spelen kwam Salcido goed door op links, speelde zijn directe tegenstander uit en plaatste een lage voorzet in het strafschopgebied. Kromkamp won een duel met zijn directe tegenstander en kon de bal terugleggen op Afellay. De kleine middenvelder van PSV haalde verwoestend: 0-1.

De thuisploeg moest nu meer risico's gaan nemen. Echte kansen voor Groningen leverde het niet op, hoewel Lindgren met een poging uit de tweede lijn andermaal Gomes tot heet fraaie reflex dwong. Aan de andere kant kregen Cocu en Koné behoorlijke kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Beiden misten echter, maar zouden hun missers met vereende krachten uiteindelijk ruimschoots goedmaken. Het was de aanvoerder van PSV die in de slotfase van het duel de snelle aanvaller uit Ivoorkust met een heel leep passje vrij voor doelman Roorda zette. Koné wipte het leer bijzonder fraai langs de doelman en tikte beheerst de 0-2 eindstand op het scorebord.

Met drie punten in de tas kan PSV morgen rustig achterover leunend voor de tv plaatsnemen om het onderlinge duel tussen de enige twee overgebleven concurrenten te bekijken. In Amsterdam treffen Ajax en AZ elkaar.