Home > Nieuws > PSV wint thuis met 2-1 van ADO Den Haag

PSV wint thuis met 2-1 van ADO Den Haag

30 dec 2006 - Door: Chris & ES
Patrick Kluivert

PSV heeft het jaar 2006 afgesloten met een 2-1 overwinning op ADO Den Haag. Met deze zege sluit PSV de eerste seizoenshelft af als de onbetwiste nummer 1 van de Eredivisie.

PSV startte vanavond met drie spitsen; Koné en Farfàn bespeelden de flanken met Kluivert als diepste man er tussenin. Die laatste opende na een dik half uur de score en deed dat op zeer subtiele wijze. Alex speelde de spits strak in, Kluivert nam de bal moeiteloos aan op de toch erg zompige grasmat. Hij sleepte de bal met een stift langs de kansloos grabbelende doelman Zwinkels.

Daarmee had de wedstrijd zijn hoogtepunt bereikt. Nadat Farfàn aan het begin van de tweede helft 2-1 maakte uit een vrije trap, nam PSV gas terug. Het kreeg nog wel kansen op de 3-0, maar benutte die niet. Het gretige ADO leek vastbesloten om van het slappe spel te profiteren. Verhoek deed dat in de 78ste minuut. Hij draaide in de 16-meter kort weg bij zijn bewaker Kromkamp en schoot hard vanuit de heup. Met een stuit schoot de bal onder Gomes door.

Even zag het ernaar uit dat ADO met een gelijkspel naar huis zou gaan, maar gelukkig bleef de schade beperkt. Voor de PSV'ers breekt nu de welverdiende winterstop aan. Volgens coach Koeman geen overbodige luxe, gelet op de vele kleine blessures in de selectie.